برنامه جهانی غذا: افغانستان با جدیترین خطر قحطی در ۲۰ سال اخیر مواجه است
خبرگزاری سریع: برنامه جهانی غذا (WFP) روز گذشته چهارم میزان، با نشر گزارشی میگوید که اقتصاد فروپاشیده و مسدودماندن داراییهای افغانستان، این کشور را با جدیترین خطر قحطی در ۲۰ سال اخیر مواجه کرده است.
این برنامه در توییتی گفته است: “در افغانستان؛ زلزله، جاری شدن سیلاب، خشکسالی شدید و از بین رفتن محصولات، بحرانی را تشدید میکند که تقریباً همه خانوادهها را تحت تاثیر قرار میدهد. زمستان آینده برای ادامه جلوگیری از فاجعهبارترین سطوح گرسنگی بسیار حیاتی خواهد بود”.
In #Afghanistan, earthquakes, floods, extreme drought and shriveled harvests are compounding a crisis that touches nearly every family.
The coming winter months will be most crucial to continue staving off the most catastrophic levels of hunger.https://t.co/apbhzcHOO5
— World Food Programme (@WFP) September 26, 2022
به گفته برنامه جهانی غذا، میلیونها خانواده تقریباً هیچ راهی برای کنار آمدن با زمستان سخت دیگری ندارند.
برنامه جهانی غذا گفته است که این برنامه یکی از آخرین موانع باقیمانده بین افغانستان و قحطی است. این نهاد افزوده است که استحکام سد گرسنگیاش به سخاوت اهداکنندگان بستگی دارد.
برنامه جهانی غذا افزوده است که برای کمکرسانی به ۱۸ میلیون نفر در افغانستان که از ناامنی غذایی رنج میبرند، نیاز فوری به ۱.۱ میلیارد دالر دارد.
این برنامه گفته است که تنها برای آمادهسازی ۱۵۰ هزار تُن غذا در زمستان، به ۱۷۲ میلیون دالر ضرورت دارد.
برنامه جهانی غذا گفته است که اگر بودجه مورد نیاز فوری تامین شود، در نظر دارد تا هفتههای قبل از بسته شدن برف و یخبندان جادهها و غیرقابل دسترس کردن بسیاری از جوامع، غذا را در مناطق ناهموار و دورافتاده، از قبل انبار کند.
به گفته برنامه جهانی غذا، این اقدام به جلوگیری از سطوح «فاجعهبار ناامنی غذایی و حتا گرسنگی» کمک میکند.
فقر و گرسنگی در افغانستان پس از فروپاشی حکومت پیشین که منجر به قطع کمکهای خارجی و تحریمهای مالی شد، فراگیر شده است.