بیانیه شورای علمای شیعه افغانستان به مناسبت حلول ماه مبارک رمضان
شورای علمای شیعه افغانستان طی بیانیهای رسمی پیرامون فرارسیدن ماه مبارک رمضان کنترل قیمت مواد اولیه و رعایت حقوق شهروندان را مهم عنوان کرده و در بخشی از این بیانیه از تاجران و دست اندرکاران حکومت خواسته تا با در نظرداشت حداکثری وضعیت مردم و بیکاری، کنترل قیمت بازار مواد اولیه را در این ماه مبارک تا حد ممکن در دستور کار داشته باشند.

متن کامل این بیانیه شواری علمای شیعه افغانستان به مناسبت حلول ماه مبارک رمضان که به خبرگزاری سریع ارسال شده است، قرار ذیل میباشد:
بسم الله الرحمن الرحیم
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا كُتِبَ عَلَيْكُمُ الصِّيَامُ كَمَا كُتِبَ عَلَى الَّذِينَ مِنْ قَبْلِكُمْ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ/ قرآن کریم
ملت شریف، متدین و نجیب افغانستان! السلام علیکم ورحمت الله!
اینک که در آغاز حلول ماه مبارک رمضان و به تعبیر پیامبر گرامی اسلام (ص)، ماه ضیافت الهی و ماه برکت و رحمت و مغفرت قرار گرفته ایم؛ فرا رسیدن این مهمانی بزرگ الهی را برای شما تبریک گفته، یقین داریم که بیشتر از سالهای گذشته از ایام و ساعات این ماه رحمت توشه و بهره ی معنوی خواهید برداشت.
ماه مبارک رمضان، ماه نزول قرآن و در لسان روایات، بهار آن است. از این رو انس با قرآن در این ماه مورد تاکید فراوان است.
احیای شب های قدر و انجام اعمال مأثوره آنها ثواب فراوان و اجر عظیم دارد.
افطاری دادن از اعمال بسیار پسندیده و پرفضیلت در این ماه مبارک است که حتماً مورد توجه جدی شما بندگان خوب خداوند(ج) خواهد بود.
و نیز در این ماه پرفضیلت توصیه می نماییم که:
۱- فقر و بیکاری رو به تزاید، مردم را بسیار تحت فشار قرار داده است؛ ازین جهت کمک به فقرا و مستمندان، مخصوصا مهاجرین اخراج شده از کشور های مختلف در رأس برنامه ها قرار گیرد.
۲- تجار و مغازه داران محترم و دست اندرکاران کنترل قیمتها، در پایین آوردن قیمت ها و عرضه مواد غذایی ارزان تلاش جدی مبذول دارند.
۳- احتکار و تجمیع مواد ضروری زندگی روزمره ی مردم در هر زمانی عمل حرام وخلاف شرع است، مخصوصاً در چنین شرایطی. لذا از این عمل زشت جداً پرهیز شود.
4- از مؤسسات خیریه، مخصوصاً بخش خیریه دفاتر مراجع عظام تقلید (دامت برکاتهم) تقاضا داریم که در این ماه مبارک به کمک ها ومساعدت های شان به نیازمندان، سرعت و جدیت بیشتر عنایت فرمایند.
5- خطبا و مبلغان محترم بیشتر از هر زمان دیگر مساجد را پر جوش و خروش نگهداشته، فضایل و اعمال این ماه مبارک و تهذیب اخلاقی روزه داران را به صورت شایسته به همه متدینان، مخصوصاً جوانان مستعد ومؤمن بیان نمایند.
۶- ائمه جماعات محترم و هیأت های امنای مساجد معزز مواظب باشند که صدای لاسپکرهای مساجد و حسینیهها در این ایام و لیالی، مخصوصاً شب های قدر، موجب مزاحمت مریضان و سالخوردگان و دیگر افراد معذور نشوند.
۷- مسائل امنیتی را در همه اوقات، مخصوصا شب های قدر وروز عید جدی گرفته و جهت تأمین امنیت با مسئولان امنیتی در تماس و هماهنگی باشند.
8- و در آخر از همه مومنان می خواهیم که در این ایام و ساعات مبارک دعا برای امنیت و آسایش در سراسر جهان، مخصوصاً کشورهای اسلامی و مخصوصا افغانستان عزیز را فراموش ننمایند.
والسلام علیکم ورحمت الله
شورای علمای شيعه افغانستان
30 شعبان المعظم ۱۴۴۶ قمری= ۱۴۰۳ شمسی