تحریم بیسابقه کالاهای اسرائیلی در اروپا؛ موج خشم عمومی علیه نسلکشی در غزه
در پی ادامه حملات به نوار غزه، خشم عمومی در اروپا به تحریم گسترده کالاهای اسرائیلی از سوی شرکتهای زنجیرهای منجر شده است.

به گزارش خبرگزاری سریع؛ منابع اروپایی از تشدید بیسابقه تحریم کالاهای اسرائیلی، بهویژه محصولات کشاورزی، در کشورهای مختلف اروپا خبر دادهاند. روزنامه عبری «یدیعوت آحارانوت» در گزارشی اعلام کرد که شرکتهای زنجیرهای بزرگ مانند کو-آپ در بریتانیا و ایتالیا فروش محصولات اسرائیلی را متوقف کردهاند.
حتی در آلمان، که یکی از متحدان سنتی رژیم اسرائیل در اروپا محسوب میشود، فروشگاه زنجیرهای معروف آلدی بیش از یک ماه و نیم است که خرید محصولات اسرائیلی را متوقف کرده است. این اقدام در پی اعتراضهای گسترده مردمی به ادامه جنایات جنگی اسرائیل در نوار غزه صورت گرفته است.
در همین راستا، شرکت کو-آپ در ایتالیا اقدام به عرضه نوشابهای با نام «غزه کولا» با طرح پرچم فلسطین کرده است. این شرکت همچنین اعلام کرده درآمد حاصل از فروش این محصول صرف بازسازی یک شفاخانه در غزه خواهد شد.
بر اساس این گزارش، کشاورزان و کارگران صادرات محصولات اسرائیلی، از جمله کچالو اظهار داشتهاند که بستهبندی محصولات با برچسب «ساخت اسرائیل» در کشورهای اروپایی دشوار شده و حتی در آلمان نیز بسیاری از فروشگاهها از پذیرش این محصولات خودداری میکنند.
«اوفر لوین» از مسئولان زراعتی رژیم اسرائیل به یدیعوت آحارانوت گفته است: «در هفتههای اخیر، تغییر قابل توجهی در احساسات عمومی علیه اسرائیل در آلمان شکل گرفته که مستقیماً به جنگ غزه مرتبط است. فروشگاه آلدی بدون اعلام رسمی، دیگر محصولات ما را نمیخرد و این تصمیم کاملاً سیاسی است.»
به گفته «یانیف یابلونکا»، مدیرعامل شرکت اسرائیلی «یابرو» که سالانه بیش از ۵۰ هزار تن کچالو به اروپا صادر میکند، بسیاری از خردهفروشان اروپایی به صورت غیرعلنی از شرکتهای بستهبندی خواستهاند که از ارسال محصولات اسرائیلی خودداری کنند و کالاها را از کشورهایی مانند مغرب یا مصر تهیه کنند تا از اعتراضها در امان بمانند.
در فرانسه نیز شرکت لیدل واردات محصولات اسرائیلی را متوقف کرده و اعلام کرده این تصمیم در پاسخ به فشار افکار عمومی اتخاذ شده است. بر اساس مقررات اتحادیه اروپا، فروشگاهها ملزم به درج نام کشور مبدأ بر روی قفسهها هستند؛ مسئلهای که موجب کاهش تقاضا برای محصولات اسرائیلی شده است.
کشورهایی مانند سوئدن و ناروی پیشتر نیز خرید کالاهای اسرائیلی را بهطور کامل متوقف کرده بودند و اکنون بلجیم نیز به دلیل قوانین مربوط به مبدأ تولید، به این موج پیوسته است.
یدیعوت آحارانوت در پایان گزارش خود به افزایش احساسات ضد اسرائیلی در جاپان نیز اشاره کرده و نوشته است که این روند جهانی میتواند صادرات کالاهای اسرائیلی را بهشدت تحتتأثیر قرار دهد.
این در حالی است که اگرچه صادرات محصولات کشاورزی اسرائیل کاهش یافته، اما فروش سلاح توسط این رژیم در سال گذشته با رشد ۱۳ فیصدی، به رکورد ۱۴.۸ میلیارد دالر رسیده است.