جنایات نظامیان انگلیسی در افغانستان افشا شد
منبع: بررسی تحولات افغانستان
بر اساس تحقیقی که به تازگی منتشر شده است، نیروی هوایی ویژه انگلیس بارها موجب قتل عام غیر نظامیان در افغانستان شده است. بر اساس این تحقیق، تنها در یک دوره شش ماهه دست کم 54 تن به ظن مشکوک بودن توسط نیروهای انگلیسی در جنوب افغانستان کشته شدهاند و مسئولان بلندپایه ارتش انگلیس نیز از این روند قتل عامهای غیرقانونی اطلاع داشتند.
آمریکا و ناتو در سال 2001 به بهانه مبارزه با تروریسم به افغانستان لشکرکشی کردند و طی عملیاتهای نظامی که در نقاط مختلف افغانستان به ویژه در جنوب افغانستان انجام دادند، مرتکب جنایتهای هولناکی شدند. گزارش تازه منتشر شده در خصوص اقدامات فراقانونی نظامیان انگلیسی در افغانستان تنها گوشهای از جنایتهایی است که توسط ناتو و آمریکا در بیست سال گذشته در افغانستان صورت گرفت. مردم افغانستان بارها با حمل پیکر کشته شدگان به مقامات کابل و مقامات محلی اعتراض کردند تا مانع این کشتارها شوند اما بهرغم واکنشهای تند حکومت حامد کرزی این کشتارها همچنان ادامه یافت و اعتراضها هم راه به جایی نبرد.
واکنش وزارت دفاع انگلیس مبنی بر این که نظامیان انگلیسی «با شجاعت و حرفهایگری در افغانستان خدمت کردهاند و همیشه بالاترین موازین را رعایت کردهاند» نشاندهنده چیزی جز حمایت از درندهخویی، سلاخیکردن انسانها و زیر پا گذاشتن ارزشهای انسانی نیست. گویی در قاموس غرب رعایت قوانین جنگی و مسائلی از این دست فقط بر عهده دیگران است.
این سئوال مطرح است که آمریکا و ناتو جنایتهایی را که توسط نظامیان آنها صورت گرفته و امروز یک به یک برملا میشود، چه مینامند؟ آیا این جنایتها نوع دیگری از تروریسم نیست؟ و یا این که تعریف تروریسم تنها در انحصار آمریکا است و هر نوع که مایل باشد، آن را تعریف میکند.
تحقیق اخیر افشا کننده بخشی از جنایتهای انجام شده نظامیان خارجی در افغانستان است. انتظار میرود که جنایتهای بیست ساله آنان از سوی سازمانهای بیطرف و ضد جنگ مستندسازی شود. قتل غیر نظامیان، زندانهای خصوصی، شکنجه هولناک زندانیان، پرتاب از هواپیما به قعر درهها، ترورهای هدفمند، حملات شبانه، ویرانکردن خانهها و انواع دیگر جنایتهای صورت گرفته در افغانستان توسط ناتو موضوعاتی هستند که همواره در رسانههای محلی و بینالمللی بازتاب یافتهاند و شاید زمان آن فرارسیده که در مورد هر کدام از آنها تحقیقات جدی صورت گیرد. بازماندگان عملیاتهای خودسرانه ناتو باید لب بگشایند و از آنچه بر آنان گذشته است، سخن بگویند. تاریخ جنایتهای خونبار در دو دهه گذشته باید ثبت شود. آیندگان باید بدانند که آمریکا و ناتو که خود را سردمداران مبارزه با تروریسم، داعیهداران حقوق بشر و پیامآوران آزادی و خوشبختی به جهانیان معرفی میکردند، چه بلایی بر سر مردم افغانستان آوردند.
متأسفانه شعارهای رنگین آمریکا و اروپا برای مبارزه با تروریسم، تأمین حقوق بشر و حفاظت از جان انسانها، بهانههایی در راستای اعمال سیاستهای خونبار آنها است. مداخلههای نظامی آمریکا و غرب در هرمنطقهای از جهان فقط به کشتار بیشتر، ویرانی و هرج و مرج منتهی شده است. واپسین میراث ناتو، افغانستان است با دولتی ورشکسته و ملتی محتاج و فقیر.
تحقیق منتشر شده به وضوح میرساند که برخلاف شعارهای حمایت از حقوق بشر انگلیسی، نظامیان انگلیسی هیچ ارزشی برای جان غیر نظامیان افغانستان قائل نبودهاند و در کمال خونسردی کشتار بدون تحقیق غیر نظامیان را بارها و بارها تکرار کردهاند.
پرونده افشای جنایات آمریکا و متحدان ناتویی آن در افغانستان تازه گشوده شده است و به یقین دردناکتر از عراق و ابوغریب خواهد بود. درسهای دردناک اما آموزندهای از این تحقیقات به دست میآید که مهمترین آنها عدم اعتماد به شعارهای دروغین مبارزه با تروریسم و حمایت از حقوق بشر توسط سردمداران سیاسی و نظامی غرب است.
لینک کوتاه