دیدگاه افغانها در مورد حضور بیست سالهی امریکا در افغانستان
هفتم اکتبر ۲۰۲۱ میلادی مصادف است با سالروز خروج امریکا از افغانستان، این روز نقطهی عطف در تاریخ مردم افغانستان و امریکا محسوب میگردد، سیاستگذاران امریکا با فریفتن مردم اش داعیهی محو تروریزم و نجات افغانها را یدک کشیده و حمایت داخلی جذب کردند، افغانها به هوای ایجاد دولت با ثبات و پایدار، چشم طمع به آیندهی روشن و مترقی دوختند؛ اما پس از بیست سال جنگ و ویرانگری افغانها به وضعیت مطلوب دست نیافتند و مجلس نمایندگان امریکا نیز همواره مقامات سیاسی_نظامی کشورش را به پاسخگویی فرا میخواند.
نه تنها که حضور بیست ساله امریکا مطلوب نبود بلکه به درازا کشیدن این جنگ منجر به تفرقه، قوم پرستی، ناامنی بیشتر، کشته شدن غیر نظامیان و جنایات دیگر در کشور گردید.
عدهیی حضور امریکا در افغانستان را پیشرفت و ترقی کشور و عدهی دیگر هم حضور امریکا را منشا تفرقه و قوم پرستی می دانند.
حمید کمالی در مصاحبهی با سریع نیوز حضور امریکا در افغانستان را سودمند خوانده و میگوید:” از زمانی که امریکا در افغانستان آمد کشور پیشرفت و ترقی کرد موسسات تحصیلی ،مکاتب و پوهنتون ها و سرک ها ساخته شد.”
وی می گوید امریکا با داشتن هدف های مشخص در افغانستان حضور داشت چون بدون داشتن منفعت شخصی کاری برای انجام دادن نداشت و با آن که در حال حاضر امریکا در افغانستان حضور ندارد اما با کمک های هفتهوار چهلمیلیونی نشان داد که هنوز هم هدف های پنهانی در افغانستان دارد.
امریکا از جمله کشور های قدرتمند در جهان است که بدون دلیل و هدف یا نداشتن منفعت، کاری انجام نمیدهد و در هفتم اکتوبر پس از جنگ کوتاهمدت حکومت ا.ا.ا را شکست داد و تا ۲۱ سال در افغانستان حضور داشت پس از خروج شان با حاکم شدن دوباره ا.ا.ا در افغانستان هم چنان کمک های چهلمیلونی شان ادامه دارد.
صدف امیری(مستعار) باشنده کابل می گوید؛ ” امریکا جدا از این که جنگ نظامی را به راه انداخت تفرقه و قوم پرستی را نیز افزایش داد.”
وی افزود؛ جنگ امریکا تنها جنگ ضد تروریزم و دهشت افگنی نبود بلکه پلان های پشت صحنه ،جنگ فکری، مبارزه با روسیه و جنگ قدرت ها در منطقه بود.
رحمان محمدی یکی دیگر از باشندگان کابل میگوید ” امریکا برای ساختن افغانستان نیامده بود بلکه برای ترویج جنگ و خرابی خانههای مردم و کشتن نظاميان و غیر نظامیان آمده بود.”
محمدی میگوید؛ اگر خواست امریکا کمک و ساختن کشور میبود ” چرا در بخشهای تربیه معلم، سمینار های آموزشی به منظور ارتقای ظرفیت داکتران و انجینیران کشور همکار نبود که بودجه را صرف هزینههای جنگ میکرد.
وی حضور امریکا را تنها ترویج جنگ به منظور رسیدن به هدف اش می داند که منجر به ناکامی و شکست اش گردیده است .
گفتنی است که حاصل حضور بیست ساله امریکا در افغانستان راه اندازی جنگ روانی، ایجاد تفرقه، کشتن نظامیان و غیر نظامیان و تخریب زیرساختها و غارت منابع افغانستان بود، امریکا در هفتم اکتوبر با اعلام ایجاد دولت پایدار به افغانستان امد و با فروپاشی دوباره دولت و مردم افغانستان با شرمساری و شکست تاریخی افغانستان را ترک کرد.