کاهش کمکهای امریکا؛ بحران انسانی در افغانستان شدت میگیرد
در حالیکه هزاران مهاجر به افغانستان بازمیگردند و نیاز فوری به کمک دارند، شورای پناهندگان ناروی از کاهش جدی خدمات بشردوستانه بهدلیل قطع کمکهای آمریکا خبر داده است.

به گزارش خبرگزاری سریع؛ در پی نگرانیها از تعلیق کمکهای ایالات متحده به افغانستان، شورای پناهندگان ناروی اعلام کرده است که به دلیل کاهش منابع مالی، ناگزیر شده دامنه کمکرسانی خود در این کشور را محدود کند.
این نهاد با ابراز نگرانی از وضعیت جاری در افغانستان گفته است، این بحران در حالی شکل گرفته که شمار قابل توجهی از مهاجران تازهوارد به کشور با نیازهای فوری بشردوستانه مواجهاند.
یان ایگلند، رئیس شورای پناهندگان ناروی، در اینباره تصریح کرده است که ایالات متحده که در سال گذشته تأمینکننده ۴۵ فیصد از عملیات بشردوستانه در افغانستان بود، امسال کمکهای خود را بهطور چشمگیری کاهش داده است.
وی افزود: «در افغانستان، آمریکا بخش بزرگی از حمایتهای بشردوستانه را متوقف کرده است. تیمهای ما همچنان در این کشور فعالاند و به جامعهای متعهدند که بیش از دو دهه با آن همکاری کردهاند. اما با از دست دادن بزرگترین حامی مالی، ناچار شدهایم تصمیمهای دشواری درباره نحوه و محل ارائه کمکها اتخاذ کنیم. ما در این وضعیت تنها نیستیم؛ بسیاری از نهادهای بشردوستانه فعالیتهای خود را کاهش دادهاند، آنهم در زمانی که شاهد بازگشت شمار زیادی از خانوادهها به کشور هستیم؛ خانوادههایی که نیاز مبرم به حمایت دارند.»
در همین حال، فقر و بیکاری به معضلی فراگیر در افغانستان بدل شده است؛ مسألهای که زندگی روزمره بسیاری از شهروندان را با دشواریهای روزافزون مواجه کرده است.
در این حال، وزارت اقتصاد اطمینان داده که تلاشهایی برای ایجاد ثبات اقتصادی در کشور در جریان است.
عبدالرحمن حبیب، سخنگوی این وزارت، گفت: «وزارت اقتصاد در تلاش است تا زمینههای ثبات اقتصادی را فراهم کند. ایجاد سهولت برای سرمایهگذاریهای بلندمدت، حمایت از تولیدات داخلی، پشتیبانی از سرمایهگذاریهای کوچک و بزرگ، و گسترش همکاریهای منطقهای میتواند فرصتهای شغلی جدیدی در کشور فراهم سازد.»
شایان ذکر است که پیشتر مجلس نمایندگان ایالات متحده طرحی را به تصویب رسانده که دسترسی حکومت سرپرست به کمکهای این کشور را ممنوع میسازد.
تیم بورچت، عضو این مجلس، خواهان تصویب این لایحه در سنا و ارسال فوری آن به دونالد ترمپ شده است.
وی همچنین اعلام کرده است که امریکا از زمان تسلط مجدد حکومت سرپرست، بیش از پنج میلیارد دالر پول نقد به افغانستان ارسال کرده است.