مصاحبه اختصاصی؛ هفتم اکتوبر سر آغاز شرمساری امریکا

ام‌روز دوشنبه، ۷‌ اکتوبر ۲۰۲۳ میلادی است ۲۱ سال پیش یعنی در سال ۲۰۰۱ دقیقا در چنین روزی، ایالات‌ متحده‌ی امریکا و متحدان غربی اش حمله‌ی‌ نظامی را علیه افغانستان آغاز کردند. حمله‌ای که به گفته‌ی امریکا به هدف مبارزه با تروریزم صورت گرفت، اما در واقع سر آغاز تهداب‌گزاری جنگ و نفاق و برادرکشی در جغرافیای افغانستان بود.

خبرگزاری سریع: جنگ و درگیری بیست ساله‌ی امریکا در افغانستان دقیقا از سال ۲۰۰۱‌ تا ۲۰۲۱‌ ادامه پیدا کرد. امریکا به بهانه‌ی حمله‌ القاعده در ۱۱ سپتامبر ‌۲۰۰۱ بر ساختمان تجارت جهانی در نیویورک که در پی آن برج‌ها کاملا ویران گردید و چند هزار انسان کشته شد طرح حمله بر افغانستان را روی دست گرفت.

فرمان حمله بوش بر افغانستان:
پیش از حمله، جورج‌ دبلیو‌ بوش رئیس جمهور ایالات متحده‌ی امریکا به‌حکومت طالبان در افغانستان هشدار داد که اسامه بن لادن رهبر القاعده را به‌امریکا تحویل دهند، حاکمیت آن وقت افغانستان درخواست امریکا را نپذیرفت و جورج بوش بلامعطل فرمان حمله‌ نظامی به‌افغانستان را در ۷‌ اکتبر همان‌ سال با‌ نام‌ عملیات بلند مدت آزادی صادر کرد.

خیانت امریکا به همکاران افغان:
در آن زمان مردم افغانستان به دلیل عدم آگاهی از اهداف شرورانه امریکا، از آغاز حمله استقبال کردند و در چارچوب دولت آن وقت که تحت حمایت امریکا بود نیروی نظامی گسیل داشتند، این نیروها بیست سال در قالب پیش مرگه‌های امریکا علیه هموطنان شان جنگیدند؛ اما در نهایت، امریکا با خروج غیر مسئولانه قربانی‌های آنان را نا دیده گرفت و این نیروها در حالت واماندگی میان مرگ و زندگی دست پنجه نرم می‌کردند؛ پس از فرار آمریکا ناگذیر به نقاط مختلف جهان پناهنده شدند.

پاکستان اجرا کننده پالیسی‌های غرب در تضعیف افغانستان:  
یوسف امین ځاځی، کارشناس‌ مسایل سیاسی در مصاحبه با‌ سریع نیوز گفت که‌ جنگ‌های چهار دهه اخیر در افغانستان در واقع میان‌ امریکایی‌ها و غرب با قدرت‌های شرقی به خصوص روسیه بود. چون انگلیس و غرب پاکستان را ساختند تا از این طریق نفوذ خود در آسیای میانه را حفظ کنند. معمولا دولت‌های قدرتمند افغانستان از طریق گروههای مسلحی که با حمایت غرب توسط پاکستان ساخته می‌شد از پا در آمدند. به گفته‌ی آقای ځاځی جهت تضعیف دولت‌های افغانستان از این گروهها سو استفاده‌ می‌شود.

سقوط دولت‌ها توسط امریکا:
به باور این کارشناس سیاسی، پس از اینکه دولت‌های قدرتمند افغانستان از پا در آمدند گروههای مسلح زمام حکومت افغانستان را به دست گرفتند اما وقتیکه امریکا متوجه شد این حکومت‌ها قدرت گرفته و از امریکا تبعیت نمی‌کنند توسط دیگر گروههایی که به وجود آورده بودند آنان را نیز از میان برداشتند.
جنگ امریکا برای نجات افغان‌ها نبود:
آقای ځاځى مى‌گوید که: که جنگ امریکا در افغانستان مبارزه با تروریزم نبود، بلکه جنگ میان خود امریکا و غرب بود، گروههایی که به وجود آورده بودند در مخالفت با غرب و امریکا عمل می‌کردند به گفته‌ آقای ځاځی ” توافقات‌ پُت‌ و پنهانی که بین امریکا و غربی‌ها و جنگ‌جویان‌ وجود داشت‌، این‌ باعث شد که همین‌ گروه‌ها علیه‌ امریکا ایستاده شوند.” لذا این جنگ برای نجات ما و بخاطر ما نبود به همین دلیل این جنگ طولانی شد.
اسرائیل و پاکستان ابزار غرب در نا امنی منطقه:
وی افزود، امریکا و متحدان‌اش در ظاهر شعارمی دادند‌ که ما علیه‌ تروریسم و دهشت‌افگنی مبارزه می‌کنیم و برای افغان‌ها حکومت خوبی را می‌سازیم این یک شعار بود چون به ما معلوم است که در جهان شعارهای زیادی دادند به خصوص در حمله بر عراق که گفتند در آنجا سلاح‌های اتمی است در حالیکه سلاح‌های اتمی در این کشور وجود نداشت و عراق را به سرنوشتی گرفتار کردند که تا امروز آنجا امنیت نیست. به باور این کارشناس سیاسی امریکا از گروههای دهشت افگن که ساخته بود که این گروهها هیچوقت متحد نبودند و نیستند در استفاده سو، علیه امنیت خاورمیانه استفاده کردند. مطابق به پالیسی‌های امریکا و غرب با شکل دادن کشورهایی بنام اسرائیل و پاکستان منطقه را نا امن ساختند که جامعه ملل نیز در این نا امنی‌ها نطاره‌گر اند.

پالیسی‌های امریکا؛ ایجاد نفاق و دشمنی در منطقه:
این کارشناس سیاسی افزود چنانچه قبلا هم عرض کردم و ده سال پیش هم گفته بودم که امریکا و غرب نه بخاطر مردم افغانستان آمده بودند و نه جنگ شان جنگی بود که ما را مطمین بسازند که پس از این خطه تروریزم و دهشت‌افگنی از بین میرود، فقط تنها چیزی که صورت گرفت، نفاق و دشمنی زیاد شد، افغان‌ها کشته و آواره شدند، مسائل قومی_مذهبی دامن زده شد و عناصر مفسد در زمان جمهوریت از فرزندان وطن سو استفاده کردند اینهمه پالیسی‌های امریکا و غرب است که در منطقه ادامه دارد.

دکمه بازگشت به بالا