افغانستان و ترکمنستان بر تسریع کار پروژۀ خط آهن تورغندی – هرات توافق کردند
خبرگزاری سریع، کابل: نشست دو روزه وزیران امور خارجه افغانستان و ترکمنستان دیروز شنبه (15) در هرات برگزار شد.
محمد حنیف اتمر و رشید میردوف وزرای امور خارجۀ افغانستان و ترکمنستان در مراسم افتتاح این نشست، روی روابط نیک تاریخی، فرهنگی میان دو ملت صحبت نموده و بر گسترش همکاریها میان دو کشور در بخشهای سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اتصال منطقهیی تأکید کردند.
آقای اتمر ضمن مهم خواندن حمایت ترکمنستان از روند صلح افغانستان، از اعلام آمادگی عشقآباد برای میزبانی گفتگوهای صلح میان جمهوری اسلامی افغانستان و طالبان، ابراز امتنان کرد.
وزیر خارجهٔ کشور گفت که در نشست هرات، دو طرف روی هشت پروژهٔ بزرگ و مهم به شمول پروژههای انتقال گاز (تاپی)، انتقال برق (تاپ)، خط آهن، صادرات سنگ مرمر، تجارت و ترانزیت، همکاریهای فرهنگی، روابط دوجانبه، روند صلح و مبارزه باکرونا گفتگو نموده، به توافقاتی دست خواهند یافت.
وزیر خارجهٔ ترکمنستان ابراز امیدواری کرد که این نشست و نتایج حاصله از آن بتواند در جهت تأمین صلح و ثبات در افغانستان و گسترش روابط میان افغانستان و ترکمنستان موثر واقع گردیده، زمینۀ همکاریهای بهتر اقتصادی، تجارتی، فرهنگی و اتصال منطقهیی را میان کشورهای منطقه مهیا سازد.
در ادامه، دو طرف پیرامون موافقتنامههای دوجانبه و اجراییشدن پروژههای مشترک زیربنایی انکشافی و اقتصادی، اتصال منطقهیی و گفتگوهای صلح افغانستان و نقش عشقآباد در حمایت از این روند و چگونگی همکاریها میان دو کشور پس از پایان حضور نیروهای حمایت قاطع در افغانستان، صحبت و تبادل نظر کردند.
در همین حال، وزارت امور خارجه کشور، شام روز شنبه (15 جوزا) با نشر خبرنامهای اعلام کرد که محمد حنیف اتمر و رشید میردوف وزرای امور خارجۀ افغانستان و ترکمنستان با حضور داشت هیأت همراه شان از نهادهای سکتوری دو کشور، در نشست هرات روی اهمیت عملیشدن خط آهن تورغندی- هرات در چارچوب دیدگاه مشترک دو کشور برای اتصال منطقهیی صحبت نمودند.
وزرای امور خارجه، تطبیق این پروژه را آغاز خوب برای عملی شدن پروژههای خطوط آهن مرتبط به آن در افغانستان دانسته و بر اتخاذ اقدامات عملی در این زمینهٔ، تأکید کردند.
هر دو جانب ضمن توافق بر تداوم مذاکرات میان نهادهای سکتوری دو کشور در خصوص تسریع کار این پروژه، بر انجام مطالعه عملی و همه جانبه با معیارهای پذیرفته شدهٔ بینالمللی، موافقت کردند.