افغان‌ها، تحت هجمه رسانه‌یی عربستان

ایندیپندنت فارسی در کنار بی‌بی‌سی و انترنشنل، یکی از رسانه‌های تحت حمایت عربستان است که خطوط مشابه با دو رسانه غربی فوق الذکر را در قبال قضایای افغانستان تعقیب می‌کند. این رسانه که ظاهرا شعار اش بر حمایت از دموکراسی و حقوق بشر متمرکز است اما در قبال افغانستان و حاکمیت آن رویکرد خصمانه اتخاذ می‌کند. کلا رویکرد رسانه‌های وابسته به غرب در قبال افغانستان تزریق نشخوارهای فکری و ایدئولوژیک جوامع غربی و تحمیل ایده‌های آنان بر مردم و سیاستمداران افغان است.

طی چند روز گذشته و به بهانه عید فطر، ایندیپندنت  فارسی عملیاتی رسانه‌ای را آغاز کرده است که هدف آن ایجاد اختلاف میان ملت افغانستان است.این رسانه از یک‌سو طالبان را تابع عربستان در اعلام عید سعید فطر معرفی کرده در حالی که ستره محکمه در اطلاعیه‌ای تأکید کرده است که بر اساس گزارش‌های تأییدشده از چند ولایت، رؤیت هلال ماه شوال محرز شده است.

از سوی دیگر، ایندیپندنت فارسی با اشاره به شیعیان کشور که پیوند وثیق و مستحکم با وطن دارند آنان را به تبعیت از ایران متهم و ادعا کرده که آنها عید کرده و نماز گزارده‌اند، در حالی که مسئله رؤیت هلال در میان فقهای شیعه نیز دارای آرای مختلف است. در نهایت، این رسانه موضوع را به گروه فاطمیون ربط داده تا بتواند روابط افغان‌ها را پیچیده‌تر کند مشابه این نوع شیطنت رسانه‌ای پیشتر از سوی افغانستان اینترنشنال و بی‌بی‌سی فارسی نیز مشاهده شده است.

بمباردمان رسانه‌یی از موثرترین جنگ‌های نرم است که رسانه‌های غربی با نشر آگهی و اطلاعات معکوس علیه فرهنگ و عنعنات جوامع و ربط دادن آن به سیاست و وابستگی خارجی، در صدد ایجاد شکاف و پدیده‌های نفاق برانگیز است که میخواهند اقوام و مذاهب مختلف را در جغرافیای سیاسی واحد علیه همدیگر بدبین ساخته و بذر نفرت و انزجار را در میان شان بپاشند. جنگ‌های نزدیک به پنج دهه در افغانستان تحت تاثیر نشرات وابسته به غرب کماکان ادامه دارد، این رسانه‌ها به عنوان بازوی راست استعمار همواره در صدد تقویت نقشه‌ها و پلان‌های شوم آنان در جهان سوم به خصوص کشور افغانستان است.

نداشتن سواد رسانه‌یی در میان طیف‌های مختلف جامعه افغانی، از قشر تحصیل یافته تا مردم عام، از معضلات دیگری است که به موثریت و کارسازی نشخوارهای فکری این رسانه‌ها کمک کرده و بینش سیاسی ملت افغانستان را جهت می‌بخشند، اگر ملت افغانستان به ساختار و جمله‌بندی، واژه‌های استعمال شده در نشرات این رسانه‌ها دقت کنند، به وضوح قابل مشاهده است که ایجاد شقاق و نفاق در لابلای اهداف آن نهفته است، لذا بر عموم مردم لازم است که در نشرات این رسانه‌ها دقت بیشتر به خرج داده و هر آنچه که با واقعیت‌های میدانی جامعه افغانستان تطابق ندارد علیه آن موضع گرفته و به شدت رد کند.

ملتی که با موج رسانه‌های غرب جهت یابد، سرنوشت آن چیزی جز ضلالت و گمراهی نیست، این رسانه‌ها ملت افغانستان را به سیاهچال ایده‌های شیطانی شان سوق داده و بصورت نرم زیرساخت‌های فکری را چارچوب می‌بخشند؛ بنا بر این داشتن سواد رسانه‌یی و آگاهی از بافت‌های سیاسی و شناخت وابستگی‌های این رسانه‌ها می‌تواند راهگشای چالش‌های جمعی در افغانستان باشد، در غیر آن نشرات هدفمندانه آنان می‌تواند زمام فکر و اندیشه را از اختیار ملت گرفته و هر آنچه را که خودشان می‌خواهند سوق و کنترل نمایند.

نویسنده: شکیب احمد سروش

لینک کوتاه

https://sarie.news/a5621b

 

 

 

دکمه بازگشت به بالا