امریکا و اسرائیل زخم ناسور بر تارک منطقه

امریکا به عنوان مدعی قدرت تک‌قطبی در جهان، این اواخر، مواجهه با ایران را شدت بخشیده است. چندی قبل رئیس جمهور امریکا هشدار داده بود که گزینه‌ی حمله به تاسیسات هسته‌ی ایران را روی میز دارد؛ اما این شرارت امریکا با پاسخ قاطع و کوبنده‌ی مقامات ایران به خصوص سپاه پاسداران مواجه شد. مقامات نظام ایران با تاکید بلادرنگ هشدار دادند که در صورت هرگونه حمله از جانب امریکا یا اسرائیل، ایران ناگذیر به تولید بمب اتم خواهد شد.

با این حال از منظر گفتمان و ادبیات دیپلماتیک واژه‌هایی که در این میان توسط جانبین رد و بدل شده است، نکات حایز اهمیتی را دارد، اسم بردن از تاسیسات هسته‌ی ایران بدین مفهوم است که قدرت نظامی این کشور در حال رشد فزاینده است و به یک قدرت بازدارنده و تهاجمی در سطح خاورمیانه و جهان تبدیل خواهد شد. از این جهت امریکا و اسرائیل هراسان از وضعیت آینده هستند که مبادا ایران قدرتمند مانع جدی سر راه تمامیت‌خواهی و یکه‌تازی های آنان واقع گردد.

ادبیات دیلپماتیک ایران مبنی بر اینکه در صورت هرگونه تهدید از جانب امریکا یا اسرائیل، ایران به تولید بمب اتم خواهد پرداخت به معنی اعلام آمادگی ایران در مقابله با تجاوزات امریکا با استفاده از هرگونه حربه نظامی حتی استعمال بمب اتم دلالت دارد، این به معنی اعلام آمادگی کامل ایران در صورت هرگونه تقابل و رویارویی است، یعنی در صورتیکه سرزمین و نظام ایران مورد تهدید واقع گردد و این تهدید به گونه‌ی باشد که منجر به تضعیف دولت ایران گردد؛ آنگاه استفاده از سلاح هسته‌یی امر اجتناب ناپذیر است.

در واکنش به لفاظی‌های اخیر ترامپ، امیرعلی حاجی‌زاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران ایران گفت: «آمریکایی‌ها در منطقه حداقل در اطراف ایران ۱۰ پایگاه دارند که بالغ بر ۵۰ هزار نفر نیرو دارد. این به معنای نشستن آن‌ها در اتاق شیشه ای است.»

او افزود کسی که در اتاق شیشه‌ای می‌نشیند سمت کسی سنگ‌پرانی نمی‌کند.

تهدید متقابل ایران به پایگاههای نظامی امریکا نیز نوعی دست برتر این کشور را در منطقه نشان می‌دهد، بدین معنی است که در اولین واکنش پایگاههای امریکا را در منطقه از بین برده و در صورت تداوم حمله، گزینه اتم را روی دست خواهند گرفت. لذا بعید به نظر میرسد که امریکا چنین اشتباه استراتژیک را در طول حیات سیاسی اش مرتکب گردد؛ زیرا آغاز این معضل چیزی و پایان آن فاجعه‌بار خواهد بود.

قبلا هم امریکا در شهرهای هیروشیما و ناکازاکی جاپان منازعه را تا حد بمباران اتمی کشاند؛ نتیجه‌ی آن علاوه بر اینکه باعث تباهی دو شهر و مرگ صدها هزار انسان گردید، بلکه یک شرم تاریخی در کارنامه امریکا به درازای تاریخ بجا ماند.

لینک کوتاه

https://sarie.news/b1220a
دکمه بازگشت به بالا