امضای توافق‌نامه اهدای جت قطر به پنتاگون

وزرای دفاع ایالات متحده امریکا و قطر توافقنامه‌ای را امضا کردند که به موجب آن، یک فروند جت مسافربری بوئینگ از سوی دولت قطر، به‌طور رسمی و بدون قید و شرط، به وزارت دفاع امریکا (پنتاگون) اهدا می‌شود.

به گزارش خبرگزاری سریع؛ شبکه خبری CNN، گزارش داده است توافقی میان پیت هگست، وزیر دفاع امریکا و سعود بن عبدالرحمن آل ‌ثانی، وزیر دفاع قطر به امضا رسیده که شامل شرایط انتقال کامل مالکیت یک فروند جت مسافربری بوئینگ به پنتاگون بدون دریافت هیچ‌گونه وجهی از سوی قطر است.

در متن این توافق‌نامه آمده است که این اقدام در راستای حسن نیت و تقویت همکاری‌های راهبردی و حمایت متقابل میان دو کشور صورت گرفته و نباید به عنوان رشوه، نفوذ سیاسی یا اقدامی فاسد تفسیر شود.

این طیاره مدل بوئینگ 8-747، که هم‌اکنون در میدان هوایی سن آنتونیو پارک شده، پس از انجام به‌روزرسانی‌های امنیتی و فنی، احتمالا به عنوان یکی از گزینه‌های جایگزین طیاره ریاست‌جمهوری امریکا (Air Force One) مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

با این حال، یک منبع مطلع به سی‌ان‌ان اعلام کرده که ممکن است پیش از اعلام نهایی توافق، اصلاحاتی جزئی در مفاد آن اعمال شود.

اهدای این طیاره در جریان سفر بهاری دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا، به قطر انجام شد؛ اقدامی که بلافاصله با واکنش‌های گسترده سیاسی روبرو شد. شماری از دموکرات‌ها و حتی برخی جمهوری‌خواهان برجسته با آن مخالفت کردند و آن را از نظر اخلاقی، اقدامی بحث‌برانگیز دانستند.

ترامپ اما در واکنش به این انتقادات، اعلام کرد که رد کردن چنین پیشنهاد سخاوتمندانه‌ای اشتباه خواهد بود و تأکید کرد که این جت را به عنوان هدیه‌ای رایگان از سوی خاندان سلطنتی قطر پذیرفته است.

نیروی هوایی ایالات متحده، که پیش‌تر در حال بررسی گزینه‌هایی برای نوسازی ناوگان ایرفورس وان بود، در ابتدا گمان می‌کرد که هرگونه توافق با قطر شامل خرید و فروش خواهد بود. اما پس از علنی شدن ماجرا، مشخص شد که انتقال طیاره کاملاً به‌صورت رایگان و بدون هرگونه معامله مالی صورت می‌گیرد.

این توافق در حالی امضا شده که قانون اساسی ایالات متحده، به‌ویژه در بند موسوم به حقوق و دستمزد، مقامات دولتی را از پذیرش هدایا از سوی کشورهای خارجی، شاهزادگان یا پادشاهان منع می‌کند. با این حال، مقامات دولت ترامپ تأکید دارند که این انتقال از نظر قانونی مشکلی ندارد، زیرا مربوط به نهاد نظامی است نه شخص رئیس‌جمهور.

نیروی هوایی امریکا اعلام کرده که هزینه دقیق بازسازی و آماده‌سازی این طیاره برای استفاده ریاست‌جمهوری، محرمانه و طبقه‌بندی‌شده خواهد بود. با این حال، «تروی مینک» وزیر نیروی هوایی ماه گذشته به کنگره اطلاع داد که برآورد اولیه هزینه‌ها کمتر از ۴۰۰ میلیون دالر است.

همچنین طبق ضمیمه توافق‌نامه، فرآیند ثبت رسمی طیاره توسط نیروی هوایی در حال نهایی شدن است و بلافاصله پس از آن، عملیات بازسازی و تجهیز طیاره آغاز خواهد شد.

لینک کوتاه

https://sarie.news/b4051a
دکمه بازگشت به بالا