اوچا: کمبود بودجه مانع پاسخگویی کامل به بحران افغانستان شد

گزارش تازه دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل (OCHA) نشان می‌دهد که با وجود رسیدن کمک‌های بشردوستانه به بیش از ۲۲ میلیون نفر در افغانستان طی سال ۲۰۲۴، کمبود بودجه و تمرکز بر کمک‌های غذایی مانع از پاسخ‌گویی کامل و چندبخشی به نیازهای مردم شده است.

به گزارش خبرگزاری سریع؛ گزارش جدید دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل (اوچا) که روز چهارشنبه، 1 اسد در صفحه رسمی ایکس این نهاد منتشر شده نشان می‌دهد که در سال ۲۰۲۴ با وجود رسیدن کمک‌ها به بیش از ۲۲ میلیون نفر در افغانستان، کمبود بودجه و تمرکز بیش از حد بر کمک‌های غذایی، مانع ارائه خدمات در بخش‌های حیاتی مانند بهداشت، آب و سرپناه شده است. این وضعیت باعث شده است میلیون‌ها نفر از دریافت کمک‌های مورد نیاز محروم بمانند.

بر پایه این گزارش، در سال ۲۰۲۴ حدود ۲۲.۴ میلیون نفر در افغانستان حداقل یک نوع کمک بشردوستانه دریافت کرده‌اند. این رقم از هدف‌گذاری اولیه (۱۷.۳ میلیون نفر) فراتر رفته و بیشترین پوشش در مناطق با شدت بحران بالا ثبت شده است.

با این حال، بخش عمده‌ای از کمک‌ها به صورت توزیع مواد غذایی بوده و ۶۷ فیصد دریافت‌کنندگان تنها از این نوع کمک برخوردار شده‌اند. آن هم غالباً با جیره‌های کاهش‌یافته و در دفعات کمتر نسبت به نیاز واقعی.

در حوزه کمک‌های چندبخشی، تنها ۳.۱ میلیون نفر – معادل ۴۱ فیصد از هدف تعیین‌شده – در هر ماه به صورت همزمان در سه بخش یا بیشتر مانند بهداشت، آب و سرپناه اضطراری تحت پوشش قرار گرفته‌اند.

از نظر مالی، برنامه نیازها و پاسخ بشردوستانه افغانستان در سال ۲۰۲۴ به بودجه‌ای معادل ۳.۰۶ میلیارد دالر نیاز داشت، اما تنها ۴۷ فیصد آن تا پایان سال تأمین شد.

گزارش تأکید می‌کند که کمبود شدید بودجه در بخش‌های کلیدی مانند آب، بهداشت و بهداشت محیط، خطر شیوع بیماری، سوءتغذیه و مرگ‌های قابل پیشگیری را افزایش داده و توانایی شرکای بشردوستانه را برای ارائه پاسخ‌های مؤثر، به‌ویژه در مناطق آسیب‌پذیر، به‌شدت محدود کرده است.

دفتر اوچا در پایان با هشدار نسبت به ادامه این روند، خواستار بازنگری در تأمین منابع مالی و حرکت به‌سوی پاسخ‌های چندبخشی و پایدارتر برای رفع نیازهای اساسی مردم افغانستان شده است.

لینک کوتاه

https://sarie.news/b3852a
دکمه بازگشت به بالا