بازار داغ صنایع دستی زنان در غزنی

صنایع دستی زنان افغان که از زمان های دور از شهرت خاصی برخوردار بوده است، اکنون بازار گرمی دارد و وارد بازار رقابت با اجناس خارجی شده است و تعداد زیاد زنان افغان بخاطر سرگرمی و تامین نیازهای مالی خود به این صنعت روی آورده اند.

خبرگزاری سریع، غزنی: دوکان کوچک که فضای آن بیشتر از چند متری نیست در یکی از کوچه های شلوغ و پر رفت‌و آمد شهر غزنی لوحه‌ای که روی آن “مهره دوزی بانوان” نوشته شده بود توجه مردم این منطقه را به خود جلب کرده است.

خانم محمدی بانوی با اراده قوی کار “مهره دوزی” را از همین دوکان کوچک آغاز کرده و تاکنون با گذشت ۲ سال کارمندان زیادی دارد که انواع یخن و آستین “مهره دوزی” زنانه را برای مشتریان عرضه میدارد.

وی میگوید : برای بیشتر از ۲۰ زن زمینه کاری را فراهم نموده است که از طریق این نیاز های اقتصادی خود را رفع بسازند.

صنعت دست دوزی زنان افغان در حالی در بازار رونق یافته است که بازار مملو از تولیدات ماشینی و خارجی بوده و رقابت با اجناس خارجی برای زنانی که با محدودیت های زیاد روبرو هستند کاری بسا مشکل بوده و تنها زنان توانمند و با استعداد می‌تواند از پس این سختی برآیند.

چنانچه در افغانستان اکثریت کار صنایع دستی را خانم ها پیش می‌برند، از اینرو زنان برای حفظ فرهنگ و متکی شدن به خود، از تولید محصول تا عرضه آن به بازار را به عهده دارند.

خانم شگوفه مشتری که تا صنف یازده مکتب خوانده وهمرای دو خواهر خود مصروف مهره دوزی هستند به خبرگزاری سریع می‌گوید: “در ابتدای کار خیلی برایم سخت بود، اما به مرور زمان آشنایی پیدا کردم و خوشحالم دو روز بعد یک یخن و آستین کارش تمام میشه و با انجام این کار هم مصروف هستم و هم ضروریات ما رفع میشه.”

انواع مختلف صنایع دستی مانند: گراف، خامک، تخمک، گل اطلس، شیشه دوزی، نفیسه دوزی، که بیشتر زنان در ابتدا با آنها آشنایی ندارند، اما با حاکم شدن شرایط کنونی بیشتر زنان مجبور به یادگیری این صنعت شده اند.

خانم عادله که با دست های چروک و چشمان ضعیف مصروف دست دوزی است می‌گوید: “به علت سرپرست بودن خانواده مجبور است روزها سر پشتی، یخن، واسکت را گراف دوزی کند تا زمینه فروش آن زیاد شود.

وی همچنان افزود: “از دست دوزی گراف هم برای تزئین خانه استفاده میکنم و هم به‌عنوان کرایه که ضروریات اقتصادی فامیل را برطرف کند.”

با اینکه صنعت دستی دوزی کار مشقت بار و هنر به‌خصوص خود را دارد، اما با این همه محدویت ها این صنعت طرفدار زیاد پیدا کرده و یک وسیله برای فرار زنان جامعه از بیکاری شده و از این طریق بسیاری از خانواده ها درآمدزایی می‌کنند.

لینک کوتاه

https://sarie.news/a5161b
دکمه بازگشت به بالا