بازگشت ترامپ به کاخ سفید؛ تداوم شرارت بر افغانستان

انتخابات ریاست جمهوری امریکا، همواره توجه مردم جهان را به خود جلب می‌کند، این‌بار نیز پس از کش‌وقوس‌های نفس‌گیر ترامپ پیشتاز رقابت‌هاست و تا کنون با ۲۶۷ رأی الکترال به احتمال قوی برنده نتایج نهایی خواهد بود؛ زیرا اگر نامزدی موفق به کسب ۲۷۰ رأی گردد پیروز میدان رقابت اعلان خواهد شد.

با توجه به اینکه خانم هریس نتوانسته از مرز ۲۲۴ رأی الکترال عبور کند و ترامپ سه رای مانده به نصاب تکمیل برسد به احتمال قریب به یقین او پیروز میدان خواهد بود؛ اما پس از پیروزی ترامپ آیا امریکا از نا امنی‌های داخلی و اقتصاد فروپاشیده رهایی خواهد یافت؟ آیا سیاست خارجی امریکا در قبال افغانستان سختگیرانه‌تر و مداخله گرایانه خواهد بود؟

چنانچه به یاد داریم که دونالد ترامپ چهار سال پیش در انتخابات شکست خورد او نتوانست طبق معمول دو دور انتخابات ریاست جمهوری را موفقانه پشت سر بگذارد. در آن زمان مردم امریکا بدلیل تجربه فاجعه بار ریاست‌جمهوری ترامپ او را کنار گذاشتند؛ زیرا او در سیاست داخلی و خارجی نتوانست موفقانه عمل کند، لذا انتخاب مجدد ترامپ در شرایط کنونی، بدلیل خلق یک امید جدید برای آنها نیست بلکه از سر ناامیدی آنها نسبت به عملکرد دمکرات ها می‌باشد. در حقیقت مردم امریکا دائما در حال انتخاب بین بد و بدتر هستند و گزینه خوب و بد برای آنها وجود ندارد.

خلاف ادعای امریکایی ها در بحث نقش اصلی مردم در انتخابات ها؛ ریاست جمهوری در امریکا به شکل مستقیم نتیجه رای مردم نمی‌باشد بلکه نهایتا این صاحبان رای الکترال هستند که رئیس جمهور امریکا را تعیین می‌کنند. بدین صورت که اگر نامزد انتخاباتی در یکی از ایالت‌ها، بیشترین رأی را داشته باشد نمایندگان الکترال نیز در حمایت از مردم ایالت اش رأی الکترال را به وی می‌دهند، در مجموع ایالت‌های امریکا ۵۳۸ رأی الکترال وجود دارد که ۲۷۰ رأی الکترال به نفع یکی از نامزدها وی را برنده نهایی خواهد ساخت، بنا بر این رأی الکترال به میزان نفوس هر ایالت نیز متفاوت است، ایالتی حق پنجاه رأی الکترال را دارد و ایالتی هم هست که فراتر از سه رای الکترال ندارد لذا سرنوشت انتخابات وابسته به الکترال است نه مردم امریکا.

با این حال ترامپ که شخص تجارت پیشه و اقتصاد محور است، امریکایی‌ها به وی اعتماد کرده اند تا وضعیت معیشتی مردم را درست رسیدگی کند، بر خلاف ادعای آنچه رسانه های امریکا مخابره می‌کنند وضعیت معیشتی مردم امریکا بسیار آشفته وسخت می‌باشد، اگر ترامپ نتواند از این آزمون موفقانه عبور کند هرج و مرج و نا امنی داخلی حکومت وی را با چالش داخلی مواجه خواهد کرد.

ترامپ یکی از سیاستمداران امریکایی است که همواره در موضع افغانستان از سیاست تند و متکی به زور سخن گفته است، چنانچه در زمان کمپین‌های انتخاباتی اش گفته بود در صورت پیروزی، میدان هوایی بگرام را تصرف خواهد کرد، علاوه بر آن باتوجه به تهدیدات ترامپ نسبت به نحوه خروج بایدن از افغانستان، او حسابرسی عقده‌مندانه در این قبال اتخاذ خواهد کرد و حکومت تالبان در آینده با افزایش چالش های حکومت داری مواجه خواهد گردید.مگر اینکه با تعامل با کشورهای منطقه وحرکت بسوی تشکیل حکومت فراگیر برای خود مصونيت ایجاد کند.

 

دکمه بازگشت به بالا