برگزاری نشست نهادهای حامی رسانه‌ها با رهبری وزارت اطلاعات و فرهنگ

این نشست که روز گذشته دوم سنبله، در تالار کنفرانس‌های وزارت اطلاعات و فرهنگ برگزار گردیده بود، روی وضعیت خبرنگاران و رسانه‌ها، چالش‌های موجود فراراه رسانه‌ها و خبرنگاران، بحث و گفتگو صورت گرفت.

خبرگزاری سریع: ابوذر صارم سرپلی، رئیس نهاد رسانه‌یی افغانستان و عضو رهبری فدراسیون رسانه‌ها و ژورنالیستان افغانستان و عضو کمیسیون رسیدگی به شکایات و تخلفات رسانه‌یی افغانستان در وزارت اطلاعات و فرهنگ با بیان اینکه رسانه‌ها در افغانستان اکنون با بحران‌های زیادی دست و پنجه نرم می‌کنند، بیان داشت که “فدراسیون نهادها و ژورنالیستان افغانستان و تمامی نهادهای حامی ژورنالیستان و رسانه‌های کشور با همکاری مسئولین در وزارت اطلاعات فرهنگ در تلاش هستند، تا این موانع و چالش‌ها از سر راه رسانه‌های کشور برداشته شود”.

محمد بشیر هاتف در گزارشی که از جانب فدراسیون تهیه شده بود، بیان نمود: “تغییر رژیم در افغانستان باعث شده است تا رسانه‌های کشور با مشکلات زیادی روبرو شوند، خبرنگاران افغانستان با چالش‌های زیادی روبرواند که یکی از مهمترین چالش‌های فراراه خبرنگاران، ممنوعیت کار از جانب نیروهای امارت اسلامی می‌باشد”.

آقای هاتف اضافه نمود: “دلیل غیر فعال شدن اکثر رسانه‌های کشور بعد از تغییر رژیم، مشکل اقتصادی بوده است و مسئله اقتصادی از مشکلات عمده و اساسی فراراه رسانه‌های کشور به شمار می‌رود”.

هاتف افزود: “بعد از تغیر رژیم در افغانستان، ۲۱۱ رسانه شروع به فعالیت کرده است، که در بین آن 10 آژانس خبری جواز فعالیت دریافت نموده‌اند و تعدادی از رسانه‌ها در حالت نیمه فعال به سر می‌برند”.

تحولات اخیر در کشور باعث شده است که بسیاری از بانوان رسانه‌یی، کارهای‌شان را از دست دهند، دلیل عمده بیکاری این بانوان نیز مشکلات اقتصادی رسانه می‌باشد. امید است با تشکیل کمیسیون رسیدگی به شکایات و تخطی‌های رسانه‌یی از مشکلات و چالش‌های فراراه رسانه‌های کشور و خبرنگاران کاسته شود.

عبدالباسط، مدیر مسئول کابل نیوز با بیان اینکه “دسترسی به اطلاعات مشکل شده است، ولی خوشبین هستیم تا وزارت اطلاعات و فرهنگ توجه جدی نماید، برنامه‌های انتقادی برای اصلاح دولت است نه تخریب و خواهان آن هستیم تا درقسمت نشر آن امارت اسلامی رفتار مناسب را با این کارمندان داشته باشند. براساس محدودیت زیاد وضع شده، برای بسیار از بانوان اجازه ورد به کنفرانس‌های خبری داده نمی‌شود”.

عصمت‌الله نیازی، مسئول خبر طلوع نیوز در ادامه این برنامه چالش‌های عمده و اساسی فراراه خبرنگاران را برشمرد و ایجاد کمیسیون رسیدگی به شکایات و تخطی‌های رسانه‌یی را برای رسانه‌های کشور امید بخش خواند.

نیازی بیان داشت: “همکاری دولت با رسانه‌ها کاهش یافته است، بسیاری از سخنگویان حکومتی از اطلاع‌رسانی برای رسانه‌ها امتناع می‌ورزند، همچنان مسئله حجاب رسانه‌یی نیز برای بانوان رسانه‌یی یکی از مشکلات عمده به شمار می‌رود”.

در ادامه این برنامه خیرالله خیرخواه، وزیر اطلاعات و فرهنگ به ابراز سخن پرداخته و “با قبول اینکه برخی از مشکلاتی که بیان شد، وجود داشته و بیان داشت که این وزارت در تلاش است تا این چالش‌ها را از میان بردارد”.

او اضافه نمود: “با تشکیل کمیسیون رسیدگی به شکایات و تخطی‌های رسانه‌یی، بسیاری از مشکلات و چالش‌های فراراه رسانه‌ها و خبرنگاران کشور حل می‌گردد”.

در ادامه این برنامه حیات‌الله مهاجر فراهی، معین نشرات وزارت اطلاعات و فرهنگ به ابراز سخن پرداخته و وعده سپرد، که رهبری این وزارت در تلاش است تا هرچه زودتر به مشکلات رسانه‌ها و خبرنگاران رسیدگی نماید.

عبدالحق حماد، رییس نشرات وزارت اطلاعات و فرهنگ، با تایید سخن های وزیر و معین نشرات وزارت اطلاعات و فرهنگ گفت که با تمام توان در خدمت خبرنگاران و رسانه‌های کشور هستیم، همانگونه که در گذشته از هیچ گونه همکاری دریغ نورزیدیم درآینده هم نخواهیم ورزید.

این برنامه در حالی از سوی فدراسیون رسانه‌ها و ژورنالیستان افغانستان برگزار گردیده است که وزارت اطلاعات و فرهنگ کشور دو روز قبل از اولین جلسه کمیسیون رسیدگی به شکایات و تخطی‌های رسانه‌یی خبر داده بود.

دکمه بازگشت به بالا