تحول در روابط کابل و اسلام‌آباد؛ پاسخ عملی به نگرانی‌های پاکستان

حکومت سرپرست در پاسخ به نگرانی‌های امنیتی پاکستان، افرادی را که در خاک کشور برای تی‌تی‌پی نیرو جذب می‌کردند، بازداشت و محاکمه کرده‌ است.

به گزارش خبرگزاری سریع؛ روزنامه پاکستانی اکسپرس تریبون به تازگی در مطلبی نوشته است که مقام‌های افغانستان اخیراً اقداماتی علیه افرادی که در راستای تقویت گروه تی‌تی‌پی فعالیت می‌کردند، انجام داده‌اند.

بر اساس گزارش این رسانه، در ماه مارچ، هیاتی عالی‌رتبه از پاکستان به ریاست محمد صادق خان، نماینده ویژه دولت اسلام‌آباد در امور افغانستان، به کابل سفر کرد. منابع آگاه تأکید کرده‌اند که این دیدار، نخستین نشانه جدی بودن رهبران حکومت سرپرست در مقابله با تهدیدات مرزی از داخل خاک افغانستان به شمار می‌آید.

به گفته اکسپرس تریبون، تعدادی از افراد مرتبط با تی‌تی‌پی نیز بازداشت و محاکمه شده‌اند. اقدامی که به کاهش محسوس حملات انتحاری در ایالت خیبرپختونخوا منجر شده و تا حدی روابط پرتنش کابل و اسلام‌آباد را بهبود بخشیده است.

سفر رسمی اسحاق دار، معاون نخست‌وزیر پاکستان، به کابل در ۱۹ اپریل مهر تأییدی بر روند تنش‌زدایی میان دو کشور محسوب می‌شود. در این دیدار، کابل متعهد شد از خاک افغانستان برای حمله به پاکستان استفاده نخواهد شد و در مقابل، پاکستان نیز برخی محدودیت‌های تجاری از جمله الزام ضمانت‌نامه بانکی برای بازرگانان افغان را لغو کرد.

در ادامه گزارش آمده است که دستگیری گروهی از افغان‌ها که قصد داشتند بیش از ۷۰ فرد مسلح را برای نفوذ به خاک پاکستان هدایت کنند، نقش مهمی در کاهش تنش‌های مرزی ایفا کرده است. این گروه پس از حمله به پهلگام در پی انتقال نیرو به پاکستان بود که با مقابله شدید نیروهای پاکستانی در وزیرستان شمالی مواجه شدند.

اکسپرس تریبون خاطرنشان می‌کند که برخی منابع همچنین به نقش پشت‌پرده چین در نزدیک‌تر شدن کابل و اسلام‌آباد اشاره دارند. نشست سه‌جانبه وزرای خارجه افغانستان، پاکستان و چین در ۲۱ می در بیجینگ، شاهدی بر همین نقش میانجی‌گرایانه چین بود. در این نشست توافق اولیه‌ای برای تبادل سفرا میان دو کشور حاصل شد که می‌تواند گامی مهم در به رسمیت شناخته‌شدن حکومت سرپرست افغانستان در سطح منطقه‌ای تلقی شود.

گزارش اخیر روزنامه پاکستانی، نشانه‌ای از تحولات نوظهور در سیاست منطقه‌ای و تلاش برای نوعی تنش‌زدایی محدود میان کابل و اسلام‌آباد است. با این حال، موفقیت این روند در گروی اقدامات پایدار، اعتمادسازی و فشار مداوم بازیگران منطقه‌ای، به‌ویژه چین و شاید در آینده، هند خواهد بود.

لینک کوتاه

https://sarie.news/s732a
دکمه بازگشت به بالا