تعطیلی ۴۲۰ مرکز صحی در پی قطع کمکهای امریکا
در پی توقف کامل کمکهای مالی ایالات متحده به بخش صحی افغانستان، سازمان جهانی صحت اعلام کرد که فعالیت ۴۲۰ مرکز صحی در ۳۰ ولایت کشور متوقف شده است.

به گزارش خبرگزاری سریع؛ سازمان جهانی صحت یکشنبه، ۴ جوزا با نشر گزارشی اعلام کرد که در نتیجه توقف کمکهای امریکا، دسترسی بیش از ۳.۰۵ میلیون شهروند افغان به خدمات صحی ضروری با تهدید جدی مواجه شده است.
بر اساس این گزارش، بیشترین مراکز تعطیلشده در ولایت دایکندی (۶۳ مرکز) قرار دارند. بهدنبال آن، ۸۰ مرکز در شرق، ۷۰ مرکز در جنوبشرق، ۶۷ مرکز در مناطق مرتفع مرکزی (دایکندی و بامیان)، ۶۲ مرکز در شمالشرق، ۴۹ مرکز در شمال، ۴۷ مرکز در غرب، ۳۴ مرکز در جنوب و ۱۱ مرکز در ولایتهای مرکزی از جمله کابل، لوگر و میدانوردک فعالیت خود را متوقف کردهاند.
سازمان جهانی صحت هشدار داده است که این تعطیلیها، بهویژه بر اقشار آسیبپذیر مانند زنان و کودکان، تأثیر منفی گذاشته و دسترسی آنان به خدمات نجاتبخش را محدود کرده است.
این نهاد بینالمللی از جامعه جهانی خواسته است تا برای جلوگیری از بدتر شدن اوضاع انسانی، کمکهای جایگزین را هرچه سریعتر تأمین کنند.
همزمان، صندوق جمعیت سازمان ملل متحد نیز هشدار داده است که کاهش بودجههای بینالمللی باعث میشود ۶.۳ میلیون نفر، که بیشتر آنان را زنان و دختران تشکیل میدهند، دسترسی خود را به خدمات صحی از دست بدهند.
با وجود گذشت نزدیک به چهار سال از روی کار آمدن حکومت سرپرست در افغانستان، هنوز هیچ راهکار پایدار یا طرح ملی برای جبران خلأ کمکهای خارجی در بخش صحی ارائه نشده است. باید اذعان کرد که نظام صحی کشور بهشدت وابسته به کمکهای بینالمللی بوده و اکنون با قطع شدن این کمکها، نخستین قربانی آن خدمات بهداشتی بهویژه در مناطق دورافتاده و فقیر میباشد.