حضور رهبر اپوزیسیون تاجیکستان در کابل؛ آیا تاجیکستان با داعش بازی میکند؟

اخیرا رئیس یک حزب سیاسی مخالف حکومت امام علی رحمان اف در مصاحبه با یکی از رسانههای افغانستان از استبداد و خشونت دولتی در تاجیکستان پرده برداشت که تداوم آن میتواند باعث نا امنی منطقه و برچیدن حکومت کنونی رحمان اوف گردد، شرفالدین گدایف، رئیس حزب مخالف حکومت فعلی تاجیکستان به نام «جنبش اصلاح و توسعه تاجیکستان» گفته است: «در تاجکستان فرزندان مردم پیش از رسیدن به سن ۱۵ سالگی حق رفتن به مسجد را ندارند. حکومت فعلی تولیدکننده داعش است، زیرا به مدارس دینی اجازه فعالیت نمیدهد تا کودکان از آموزشهای دینی بهرهمند شوند. بنابراین، از جانب تاجیکستان هیچ تهدیدی متوجه گروه داعش نیست، چون این گروه ساخته و پرداخته همین رژیم است.
با توجه به اینکه به یکی از چهرههای اپوزیسیون تاجیکستان در افغانستان اجازه داده میشود تا با رسانههای افغانستان مصاحبه کرده و انگشت انتقاد بر پدیدههایی بگذارد که خلاف رویهها و اصول همسایگی با افغانستان است، مقولههایی همچون ممنوعیت کودکان زیر ۱۵ سال از مساجد و رشد افراطگرایی داعش تحت حاکمیت رحمان اوف، مواردی اند که در ضدیت کامل با سیاستها و رویکردهای حاکمیت کنونی افغانستان قرار دارد. دعوت از چهره اپوزیسیون حکومت تاجیکستان در مصاحبه با رسانه افغانی در واقع ارسال پیام متقابل از جانب حاکمیت کنونی افغانستان به حکومت تاجیکستان است که میخواهد بگوید که اگر به مخالفین مسلح حاکمیت کنونی افغانستان به خصوص در تاجیکستان فرصت داده شود تا به تهدیدی علیه افغانستان مبدل گردد، این حکومت نیز چهرههای مخالف حکومت رحمان اوف را مورد حمایت قرار خواهد داد تا نظام فاقد پایگاه اجتماعی تاجیکستان را بر اندازد.
آقای گدایف صراحتا اعلام کرد که حکومت کشورش هیچگونه تحملی در برابر فعالان مدنی ندارد و آنان را به قتل میرساند، وی تداوم و بقای حکومت تاجیکستان را منوط به حمایت خارجی پنداشته و گفته است که که حکومت کنونی تاجیکستان از سوی روسیه و شماری از کشورهای منطقه حمایت میشود.
او گفته است که حکومت کشورش به دلیل همین حمایت خارجی تاکنون پابرجا مانده است. گدایف ادعا میکند که حکومت تاجیکستان هیچگونه تحمل در برابر مخالفان خود ندارد؛ هر کسی که صدای خود را بلند کند، سرکوب و حتی کشته میشود. به گفته او، در چند سال گذشته بیش از ۲۰ هزار نفر از سوی حکومت کشته شدهاند. او با صراحت، حکومت امامعلی رحمان را به مداخله در امور افغانستان متهم کرد و تأکید نمود که این حکومت خواهان جنگ در افغانستان است و در این جنگ به دنبال منافع خود میباشد.
با توجه به این اظهارات، جنگ نرم میان افغانستان و تاجیکستان بر سر مسئله داعش و تلاش برای نا امن سازی افغانستان در حال جرقه زدن است، در دیپلماسی و جنگ نرم رویه است که کشورها با دعوت از ناراضیان همدیگر نگفتههای خودش را از زبان تبعه کشور رقیب بیان میکند و حضور آقای گدایف در رسانه افغانستانی، نکته مهم دیگری را نیز با خود حمل میکند، اینکه شکنجه منتقدان سیاسی برای هر نظام سیاسی پیامد مخرب افزایش نارضایتی را در پی دارد؛ همینطور منتقدان نظام کنونی افغانستان نیز میتواند شکار استخبارات کشورهای منطقه و جهان گردد و علیه ثبات و امنیت افغانستان از آنان کار گرفته شود؛ لذا گشودن مکتبها و پوهنتونها، تامین عدالت و تشکیل حکومت همهشمول که احساس تعلق به فرد فرد این وطن ایجاد کند تنها راهکار ایجاد نظام با ثبات و پایدار در این سرزمین است که هرگونه زمینههای مداخله را از کشورهای دیگر خنثی میکند.
لینک کوتاه