حکمتیار: روسیه خواهان ازسرگیری گفت‌وگو با امریکا درباره افغانستان است 

گلبدین حکمتیار در شبکه ایکس هشدار داد که روسیه و امریکا ممکن است بر سر افغانستان و اوکراین به توافق برسند، درحالی که همکاری طالبان با چین واکنش قدرت‌های منطقه را برانگیخته است.

به گزارش خبرگزاری سریع؛ رهبر حزب اسلامی در پستی در شبکه ایکس به اظهارات اخیر وزیر خارجه روسیه اشاره کرد که از آمادگی مسکو برای گفت‌وگو با واشنگتن درباره افغانستان خبر داده است. وی خاطرنشان کرد که مذاکرات روسیه و امریکا در مورد افغانستان تا سال ۲۰۲۲ ادامه داشت و اکنون مسکو تمایل دارد این گفت‌وگوها را ازسر گیرد.

وی همچنین به سخنان ضمیر کابلوف، نماینده ویژه روسیه در امور افغانستان، استناد کرد که پایگاه بگرام را برای مسکو فاقد اهمیت ویژه خوانده بود. به گفته رهبر حزب اسلامی، این اظهارات همراه با نگرانی‌های روسیه، پاکستان و هند درباره تسلیحات باقی‌مانده آمریکایی در افغانستان، نشان می‌دهد که مسکو آماده است بار دیگر با واشنگتن وارد مذاکره شود.

رهبر حزب اسلامی با اشاره به رفتار دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا، با ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، استدلال کرد که واشینگتن ممکن است اوکراین را به روسیه واگذار کند، اما در عوض خواهان بازگشت به افغانستان و کنترل پایگاه بگرام شود. به گفته وی، اظهارات مقامات روسی حاکی از آمادگی کامل مسکو برای چنین معامله‌ای است.

وی همچنین هشدار داد که همکاری طالبان با کریدور هوایی چین می‌تواند واکنش منفی امریکا، هند و ایران را در پی داشته باشد و بر پروژه مشترک چابهار بین ایران و هند تأثیر بگذارد. این تحول برخلاف انتظارات واشینگتن رخ داده است، چرا که امریکا تصور می‌کرد طالبان از همکاری با رقبای آن خودداری خواهد کرد.

رهبر حزب اسلامی با اشاره به تأکید ترامپ بر بازپس‌گیری پایگاه بگرام و تسلیحات امریکایی در افغانستان، پیش‌بینی کرد که روسیه، پاکستان، هند و حتی ایران ممکن است در این زمینه با امریکا همسو شوند، همان‌گونه که پیش‌تر در اشغال افغانستان با واشینگتن و ناتو همکاری کردند.

وی نتیجه‌گیری کرد که این تحولات نشان‌دهنده ورود افغانستان به مرحله‌ای جدید از چالش‌ها و آزمایش‌های سخت است. به گفته او، این تهدیدها واقعی هستند و پیش‌تر نیز رخ داده‌اند، بنابراین باید از تجربیات گذشته درس گرفت.

رهبر حزب اسلامی پرسید: آیا می‌توان افغان‌ها را متحد کرد تا در برابر این تهدیدها موضعی مشترک داشته باشند، یا اینکه برخی تسلیم خواهند شد، برخی به کوه‌ها پناه خواهند برد و برخی فرار خواهند کرد؟ وی تأکید کرد: «باید از تجربه‌های گذشته درس‌های زیادی بگیریم.»

لینک کوتاه

https://sarie.news/s692a

 

دکمه بازگشت به بالا