خانوادههای قربانیان: حمله بر مکتب سیدالشهدا به عنوان مصداق عینی نسلکشی به رسمیت شناخته شود
خانوادههای قربانیان حملهی تروریستی بر مکتب سیدالشهدا و شماری از دانشآموزان این مکتب، از حکومت افغانستان و جامعهی جهانی خواسته اند که این حمله را به عنوان مصداق عینی نسلکشی به رسمیت بشناسند.
آنها، روز یکشنبه (۲۶ ثور)، در یک نشست خبری، با صدور قطعنامهای تأکید کرده اند که در حمله بر مکتب سیدالشهدا، بیدفاعترین قشر جامعه هدف قرار گرفت که مصداق عینی نسلکشی، نقض تمام ارزشهای انسانی و حقوق بشری است.
در قطعنامه آمده است که حمله بر مکتب سیدالشهدا، ادامهی حملات زنجیرهای بر مراکز آموزشی، زیارتگاهها و مساجدی است که به گونهی مستمر، هزارهها و شیعیان را هدف قرار داده است.
در این قطعنامه، از جامعهی جهانی، سازمان ملل متحد، حکومت افغانستان و سازمانهای بینالمللی، خواسته شده که این حمله را از طریق یک کمیسیون حقیقتیاب مورد بررسی قرار دهند تا بر این اساس، هزارهتبارها به ویژه دختران، از حق آموزش محروم نشوند.
خانوادههای قربانیان، از دولت افغانستان خواسته اند که با ایجاد چتر امنیتی، در تأمین امنیت دانشآموزان در غرب کابل کوشا و جدی باشد، هژدهم ثور، به نام شهدای معارف درج تقویم کشور شود، جادهای را در غرب کابل به نام شهدای معارف نامگذاری کرده و زمینهی درمان زخمیهای این رویداد را در داخل و خارج فراهم کند.
به تاریخ «۱۸ ثور»، مکتب سیدالشهدا در غرب کابل، هدف حملهی تروریستی قرار گرفت. در این رویداد، بیشتر از ۹۰ دانشآموز که اکثرا دختر بودند، کشته شده و حدود ۲۴۰ تن دیگر زخم برداشتند.
در این رویداد، دختری به نام شکریه ناپدید شد. به اساس گزارشها، او، ابتدا زخمی بوده و بعدا به یکی از شفاخانههای کابل منتقل و از آنجا ناپدید شده است.
با این حال، خانوادههای قربانیان، در قطعنامهی شان تأکید کرده اند که باید سرنوشت شکریه مشخص شود.
زکریا رادمنش