خودکشی متعلم افغان در ایران، ابهام در انگیزه و بلوای رسانهیی
پدیدهی خودکشی یکی از معضلات جدی جوامع بشری محسوب میگردد که متاسفانه هرسال در کشورهای مختلف جهان و سراسر افغانستان اتفاق میافتد، به دلیل ماهیت مذموم و ناپسند خودکشی، در آموزههای اسلامی از آن مذمت گردیده و عامل اش مرتکب گناه کبیره پنداشته شده است، که دلیل این مسئله، اعتقاد به مالکیت مطلق خدا بر نفس انسان و تقدس حیات است.
با این حال، عصر روز یکشنبه یکی از متعلمین دختر هموطن ما در شهرری تهران پس از بر آمدن از مکتب، خودش را از بام یک ساختمان مسکونی به پایین انداخته و مصدوم شد که پس از انتقال به شفاخانه جان خود را از دست داد.
با توجه به این اتفاق ناخوشایند که وجدان و ضمیر هر انسان را آزرده میسازد، بر میتابد که پس از تدقیق و بررسی کامل از سوی مقامات مسئول در این زمینه اظهار نظر شود و رسالت رسانه ها و فعالین اجتماعی خصوصا در فضای مجازی اینست که نباید صحت و دقت در تشخیص علل وقایع را فدای سرعت در اطلاع رسانی کنند، پیش از این حادثه در مسئله کشته شدن مهاجرین در مرز ایران و پاکستان نیز بسیاری از رسانهها بلوا و غلو به راه انداختند که بیش از ۲۵۰ نفر توسط پولیس ایران کشته شده است؛ اما پس از تحقیقات تیم مشترک بررسی کننده ایران و افغانستان نتیجه کاملا عکس آن از آب در آمد و مقامات حکومت سرپرست افراد بلوا کننده را به مجازات تهدید کرد.
در حال حاضر نیز اکانت های توییتری مخالف نظام ایران، که تا دیروز حکومت ایران را بخاطر پناه دادن به اتباع افغان سرزنش و محکوم می کردند اکنون رنگ خیر خواه افغانها را به خود گرفته و مدعی شده اند که چون این متعلم افغان به علت پوشیدن شلوار لی از جانب مدیر مکتب تهدید به اخراج شده، خودکشی کرده است.
در هر کشوری که نظام حاکم باشد، روند رسیدگی به چنین پروندههایی مراجع قانونی خودش را دارد و اگر مرجعی در اتفاق چنین حوادثی مقصر باشند باید از آنها مطالبه گری صورت بگیرد و بدون هیاهوی کاذب که میتواند بر زندگی مسالمت آمیز جامعه مهاجر و میزبان اثر سوء بگذارد؛ به آنها رسیدگی کرده و عدالت اجرا گردد.
با این حال، تبلیغات بدون تحقیق و فاقد منابع معتبر باعث کشیدگی در روابط مهاجرین و مردم کشور پذیرنده میگردد که بیشترین آسیب آن متوجه میلیون ها مهاجری میگردد که جهت یافتن کار و سرپناه به این کشور سفر کرده اند، نباید نفع عموم را فدای تبلیغات هدفمندانه جریانهای رسانهیی مخالف نظام ایران کرد.