راز عجیب دندان های سالم

پیامبر اکرم (ص) فرمود:«خداوند عزوجل به موسی وحی فرستاد که غذا را با نمک آغاز کن و با نمک پایان ده»پس از اتمام غذا مزه هایی در داخل درهان باقی می ماند مانند تلخی، شوری،ترشیو شیرینی.

هر مزه ای به غیر از شوری در دهان بماند باعث خرابی مینای دندان و پوسیدگی آنها میشود.

لازم به ذکر است تنها نمک طعام طبیعی کمک کننده برای سلامت دهان و دندان ماست.

«دکتر تومانیانس» فواید مصرف نمک پیش از غذا را این ‌گونه بیان کرده است:

  1. بنابر یافته‌ های علوم پزشکی، دهان محل تجمع انواع میکروبها است که بر اثر استعمال نمک پیش از غذا، آنها برطرف می‌شوند.
  2. آب دهان (بزاق) از چشمه‌ هایی به‌ نام غدد بزاقی جاری می‌شوند که هرچه با غذا مخلوط شوند، غذا زودتر از گلو پایین می‌رود و زودتر هضم می‌شود؛ ورود نمک در دهان، غده‌های اطراف دهان را تحریک می‌کند و به ترشح آنها سرعت می‌ بخشد، از این رو، غذا را زودتر هضم می‌کند و برای فرو بردن حاضر می‌ سازد.
  3. زمانی که نمک وارد معده خالی از غذا می‌شود، غده معده را تحریک می‌کند و ترشحات زیادتری به وجود می‌آورد؛ پس «اسفیورت» نمک سبب زود فرو بردن و زود هضم شدن غذا می‌شود.
  4. از آنجا که نمک پیش از غذا تحریک‌ کننده غده ‌های هاضمه است، بر اثر تحریک آنها، انسان میل به غذا خوردن می‌ یابد بنابراین، نمک سبب زیاد شدن اشتها می‌شود.
  5. چنانچه مواد شیمیایی، بیش از اندازه معمول در معده ترشح شود، موجب سوء ‌هاضمه می‌شود و نمک پیش از غذا، به‌دلیل دارا بودن اثر اسیدی، آن را خنثی و بی‌اثر و سوء‌ هاضمه را برطرف می‌کند.
  6. در بدن و خون و ساختمان جسم مقدار معینی نمک وجود دارد که اگر این مقدار کاهش یابد، موجب امراض مختلفی در اعضاء بدن می‌شود اما وقتی نمک پیش از غذا وارد معده شود، مقدار مورد نیاز را برای کمبود خود نگه می‌دارد و در حقیقت، مقدار از دست رفته را جبران می‌‌کند.
  7. بدن انسان به‌منظور برطرف کردن نمک، به آب نیاز دارد و استعمال نمک، پیش از غذا و نوشیدن آب، سبب افزایش «ادرار» و شست‌وشوی کلیه و مثانه با آب نمک می‌شود.
  8. بر اثر نمک خوردن، مقداری از آب بدن از روزنه‌های پوست بیرون می‌آید و به این ترتیب، سوراخ‌های تنفسی پوستی، پاک و پاکیزه می‌شوند.
  9. خوردن نمک پس از صرف غذا نیز، غدد بزاقی را تحریک می‌کند و باعث زیاد شدن آب دهان می‌شود بنابراین، انسان ناگزیر به فرو بردن یا بیرون کردن آن از دهان می‌ شود که در هر دو صورت، چربی یا غذای باقی‌ مانده در دهان و بین دندان به ‌همراه آب دهان برطرف می‌ شود.
  10. اگرانسان غذایی بخورد که نمک آن کم باشد یا در معده ترشحات مواد نمکی نباشد، غذا دیرتر هضم می‌شود و این، سبب بروز سوء هاضمه می‌شود؛ خوردن نمک، پیش از غذا، این آسیب را برطرف می‌کند.
دکمه بازگشت به بالا