رحمت‌الله فیضان: روابط اقتصادی افغانستان و ایران شاهد رشد بی‌سابقه بوده است

رحمت‌الله فیضان، معاون نمایندگی وزارت امور خارجه حکومت سرپرست در هرات، طی یادداشتی گفته است روابط افغانستان و ایران در سال‌های اخیر، به‌ویژه پس از تحولات سیاسی تازه در کشور، شاهد رشد و گسترشی بی‌سابقه بوده است.

به گزارش خبرگزاری سریع؛ معاون نمایندگی وزارت امور خارجه در هرات با تاکید بر اشتراکات دینی، فرهنگی، تاریخی و زبانی گفته است بستری مناسب برای تعامل گسترده میان دو ملت همسایه فراهم شده است.

آقای فیضان سفرهای مقامات بلندپایه ایران و افغانستان را گویای عزم جدی برای توسعه مناسبات اقتصادی، تجاری و سیاسی خوانده است.

وی با اشاره بر حضور هیئت‌های بلندپایه ایرانی در کابل و هرات، سفر اخیر سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و سفر هیئت عالی‌رتبه اقتصادی به ریاست معین اقتصادی وزارت امور خارجه ایران به غرب افغانستان را نشان‌دهنده رویکرد مثبت تهران در قبال همکاری‌های راهبردی با کابل عنوان کرده است.

معاون نمایندگی وزارت امور خارجه در هرات در این یادداشت از سفر هیئت اقتصادی جمهوری اسلامی ایران به ریاست رسول مهاجر، معین اقتصادی وزارت امور خارجه، با همراهی معاون برنامه‌ریزی و مدیریت منابع وزارت راه و شهرسازی ایران و والی خراسان جنوبی، به ولایت هرات خبر داده است.

رحمت الله فیضان با اشاره بر بازدید این هیئت از شهرک صنعتی هرات و خط آهن خواف–هرات، از دیدار این هیئت با والی و مسئولین اتاق‌های تجارت هرات بر محوریت گسترش تجارت میان دو کشور خبر داده است.

گفته شده است که والی هرات با استقبال از تلاش‌های جمهوری اسلامی ایران در راستای تقویت روابط تجاری و اقتصادی، بر ضرورت همکاری‌های بیشتر در زمینه تسهیل تجارت، بهره‌برداری از خط آهن، بر حل مشکلات ترانزیتی و رفع چالش‌های موجود تأکید کرده است.

نوراحمد اسلام‌جار، والی هرات، در این نشست‌ها با اشاره بر حضور غرب در افغانستان گفته است:«غربی‌ها در بیست سال گذشته، جز بدبختی چیزی برای افغانستان به ارمغان نیاوردند؛ به‌ویژه در زمینه ترویج کشت تریاک و گسترش اعتیاد، نقش اساسی ایفا کردند.»

وی افزود که پیش از اشغال، پدیده اعتیاد در جامعه افغانستان وجود نداشت، اما پس از تجاوز امریکا، با ترویج بذرهای خاص و آلوده، نسل جوان، تحصیل‌کرده و حتی زنان به دام اعتیاد گرفتار شدند. وی گفته است با بازگشت امارت اسلامی، بیش از بیست‌هزار نفر از معتادان درمان گردیده و به زندگی عادی بازگشته‌اند.

رسول مهاجر، معین اقتصادی وزارت امور خارجه ایران، طی این نشست‌ها با اشاره به وضعیت امنیتی افغانستان، آن را فرصتی مهم برای رشد تجارت، توسعه اقتصاد و گسترش راه‌های مواصلاتی دانست.

وی با تاکید بر ظرفیت‌های همکاری دوجانبه، ولایت هرات را به‌عنوان نقطه اتصال کلیدی عنوان کرد.

آقای فیضان با اشاره بر فضای ایجا دشده ترانزیتی، تشکیل کنسرسیوم‌ها یا اتحادیه‌های اقتصادی و اتاق‌های مشترک تجارتی سه‌جانبه میان افغانستان، ایران و ترکمنستان، می‌تواند زمینه‌ساز رشد تجارت منطقه‌ای باشد.

اهمیت روابط اقتصادی افغانستان با کشورهای همسایه همواره از نکات کلیدی دولت‌های افغانستان بوده است.

لینک کوتاه

https://sarie.news/s132a

 

دکمه بازگشت به بالا