زباله صفر
شهرها با رشد جمعیت شهری و تغییر الگوهای مصرف، با چالشهای فزاینده ای در زمینه مدیریت زباله به شیوه سنتی مواجه هستند که آن ها را به راهکارهای جدید برای دستیابی به مفهوم زباله صفر سوق داده است. سانفرانسیسکو و سنگاپور دو شهر موفقی هستند که رویکرد زباله صفر را به صورت جدی اجرا کردند.
مفهوم زباله صفر:
اصل زباله صفر یک تغییر بنیادین در نحوه ارتباط جوامع با منابع و زباله را نشان میدهد. این رویکرد از شیوه های سنتی مدیریت زباله که تنها بر دفع متمرکز هستند فاصله میگیرد و به سمت یک سیستم دایره ای حرکت میکند که در آن مواد دور ریخته شده به عنوان منابع جدید برای تولید محصولات جدید استفاده میشود. در واقع هدف فلسفه زباله صفر از بین بردن مفهوم زباله به طور کامل است.
از این منظر «زباله» بهعنوان یک نقص در فرایند طراحی و فرهنگ عمومی در مورد تولید و مصرف به شمار میآید که نیاز به اصلاح دارد. فلسفه زباله صفر، یک سیستم دایره ای را پیشنهاد میدهد که در آن زباله به عنوان یک منبع در نظر گرفته میشود و موجب میشود که طراحی محصولات، فرایندهای تولید، رفتار مصرف کننده و زیرساخت های شهری بر مبنای جلوگیری از تولید زباله انجام شود.
سنگاپور یکی از پیشرفته ترین کشور های دنیا، عملکرد بی نظیری در بازیافت و تبدیل زباله به انرژی دارد در این کشور از سیستم های دفع زباله پنماتیک استفاده میشود.
این شبکه زیرزمینی از فناوری خلأ برای انتقال زبالهها از ساختمان ها به یک مکان جمع آوری مرکزی استفاده میکند و نیاز به کامیون های حمل زباله سنتی را از بین برده است. این سیستم نوآورانه ازدحام ترافیک و آلودگی هوا را کاهش می دهد و در عین حال بهداشت عمومی و زیبایی شهری را نیز بهبود می بخشد. در مناطق یواهوا که یک مکان پیشرو در پذیرش PWCS است، ساکنان بهسادگی زباله های خود را در ورودی های تعیین شده قرار میدهند و زباله ها به سرعت از زیر زمین به ایستگاه مرکزی منتقل میشود، جایی که زباله ها فشرده و برای بازیافت و دفع دسته بندی میشود.
این سیستم نه تنها جمع آوری زباله را آسان میکند، بلکه فرهنگ حساسیت نسبت به تولید زباله را در میان ساکنان ترویج می دهد و مدیریت زباله را در روال روزمره زندگی آنها ادغام میکند.
در سنگاپور بطری های پلاستیکی را به بهترین مواد برای ساختن جاده ها تبدیل میکنند.
تمام زباله ها در عرض یک روز دفع میشوند.
هر روز بیشتر از 2 هزار کامیون زباله ها را جمع آوری و به یک انبار منتقل میکنند.
در سراسر کشور 4 مرکز برای سوزاندن زباله وجود دارد.
پسماند سوزانده شده برق ساختمان های شهری و بقیه ی ساختمان های کشور را تامین میکنند.
دود حاصل از سوختن فیلتر میشود تا به محیط زیست آسیبی نرساند.
خاکستر باقی مانده از این فرآیند برای ساختن آجر با سیمان مخلوط میشود.
یک کمپانی سنگاپوری پلاستیک ها را به گونه ای بازیافت میکند که یک جایگزین عالی برای قیر در زیر ساختار جاده ها باشند.