سازمان ملل خواستار اقدام فوری اقلیمی برای حفاظت از آینده افغانستان شد
نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در افغانستان هشدار داد که بحران اقلیمی افغانستان تأثیرات مخرب بر زندگی و معیشت مردم داشته و عدم اقدام فوری پیامدهای فاجعهباری نه تنها برای افغانستان بلکه برای ثبات منطقهای و جهانی خواهد داشت.

به گزارش خبرگزاری سریع؛ سازمان ملل متحد در افغانستان روز یکشنبه، 5 اسد با نشر پیامی در صفحه رسمی ایکس خود، ضمن استقبال از فراخوان دبیرکل این سازمان برای آغاز عصر جدید انرژی و گذار عادلانه از سوختهای فسیلی به انرژیهای تجدیدپذیر، تأکید کرد که این تغییر حیاتی برای کشورهایی مانند افغانستان که در خط مقدم بحران تغییرات اقلیمی قرار دارند، ضروری است.
ایندریکا راتوات، نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در افغانستان در این باره گفت: «بحران اقلیمی افغانستان یک تهدید دور نیست، بلکه هماکنون در جریان است و بر زندگی، معیشت و محیط زیست تأثیر میگذارد.»
او افزود: « پیامدهای عدم اقدام، نه تنها برای مردم افغانستان فاجعهبار خواهد بود بلکه با پیامدهایی برای ثبات منطقهای و جهانی همراه است.»
افغانستان که سالها از جنگ، مشکلات اقتصادی و بحرانهای انسانی رنج برده، یکی از ده کشور آسیبپذیر در برابر پیامدهای تغییرات اقلیمی است و با خشکسالیهای شدید و پیاپی، بارشهای نامنظم، سیلابهای ناگهانی و کاهش منابع آبی مواجه است.
علاوه بر این، زیرساختهای ضعیف و دسترسی محدود به انرژی قابل اطمینان، همراه با فشارهای جمعیتی ناشی از بازگشت روزانه هزاران مهاجر، بحران را پیچیدهتر کرده است.
سازمان ملل و شرکایش در پاسخ به این بحران تلاشهای خود را برای کمک به افغانستان در زمینه کاهش و سازگاری با تأثیرات تغییرات اقلیمی، شامل امنیت آب، زیرساختهای هوشمند، گذار به انرژی پاک، بازسازی زمین و اکوسیستم، کاهش خطرات بلایای طبیعی و تقویت تابآوری جوامع افزایش دادهاند.