سوریه در منجلاب کشاکش ترکیه و اسرائیل

پس از سقوط حکومت بشار اسد، میدان یکه‌تازی‌های اسرائیل در سوریه هموار شد. رژیم اسرائیل پس از استقرار نیروهای تحریر الشام، چندین بار بر سوریه حملات هوایی و زمینی انجام داد، حومه‌ی دمشق به کرات توسط اسرائیل بمباران گردید و نیروهای پیاده رژیم اسرائیل مرزهای سوریه را پشت پا زده و تا چند کیلومتری دمشق را اشغال کردند.

بلندی‌های جولان کاملا در اختیار اسرائیل قرار گرفت و تیراندازی نیروهای اسرائیلی در دهات و قصبات سوریه هنوز هم برای ساکنان آن آزار دهنده است. از آوان استقرار نیروهای الجولانی در سوریه، تجهیزات نطامی بجا مانده از حکومت پیشین این کشور توسط اسرائیل بمباران گردید، کشتی‌های جنگی نابود و ذخایر تسلیحات و پایگاههای موشکی سوریه نیز توسط اسرائیل کاملا منهدم گردید؛ اما در این مدت هیچ واکنشی از سوی نیروهای الجولانی صورت نگرفت.

در تازه ترین اقدام که چهارشنبه‌شب هفته‌ی قبل بود میدان هوایی حماه توسط نیروی هوایی رژیم اسرائیل بمباران گردید که به گفته‌ی منابع و افراد حاضر در صحنه، این میدان‌هوایی کاملا تخریب گردیده است. وزارت خارجه رژیم الجولانی در اطلاعیه‌ای با محکوم کردن این حملات، اعلام کرد، جنگنده‌های رژیم اسرائیل در عرض ۳۰ دقیقه به پنج منطقه مختلف از سوریه حمله کردند که منجر به تخریب تقریباً کامل فرودگاه حماه و کشته و زخمی شدن ده‌ها تن شد. بر اساس گزارش منابع رژیم اسرائیل، این جنگنده‌ها پایگاه‌های دمشق از جمله مرکز تحقیقاتی برزه در حومه دمشق و پایگاه‌های حماه و حمص و پایگاه هوایی T-۴ که قرار بود هفته آینده نیروهای ترکیه به آنجا برسند را منهدم کرده‌اند.

منابع خبری رژیم اسرائیل تاکید کرده‌اند که این رژیم به عنوان پیامی قوی به اردوغان، شدیدترین حمله هوایی را در سوریه از زمان سقوط اسد انجام داد و در این حمله حداقل ۳ نیروی ترکیه نیز کشته شده اند. برخی از گزارش‌ها نیز حاکی از آن است که دستکم چهار انجنیر ترک که برای فراهم کردن استقرار نیروهای اردوی ترکیه در سوریه حضور داشتند، در این حملات کشته شدند. این افراد در پایگاه هوایی حماه و T-۴ کشته شدند.

رژیم اسرائیل در هفته‌های اخیر دو بار به پایگاه T-۴ حمله کرده و اعلام کرده که طی این حملات، «قابلیت‌های راهبردی نظامی» را نابود کرده است. بر اساس گزارش‌های منتشر شده، ترکیه تمایل دارد کنترل پایگاه T-۴ را برای آموزش اردوی جدید سوریه به دست بگیرد. چنانچه از گزارش‌های موجود به دست می‌آید رژیم الجولانی به عنوان پازل در بازی‌های سیاسی میان اسرائیل و ترکیه قرار دارد، این رژیم آنقدر ضعیف و بی اراده است که در برابر موج حملات رژیم اسرائیل تا کنون کمترین واکنش نظامی نداشته است، رقابت میان اسرائیل و ترکیه در سوریه باعث شده است که این کشور در منجلاب جنگ و ویرانی بلوکه گردد. از آوان جنگ تحریرالشام با حکومت سوریه، ترکیه حمایت‌های قوی و همه‌جانبه از نیروهای تحریرالشام داشت، تا جایی که نیروهای ترکیه در قالب تحریرالشام در عملیات‌ها اشتراک داشت و پرچم ترکیه در جبهات این نیروها بر افراشته می‌شد.

اصل ماجرا این است که ترکیه بخش‌هایی از سوریه را که مخالفین مسلح این کشور در آن حضور دارند به ضرر امنیت ملی خود می‌پندارد، به همین اساس میخواهد که آن ولایت‌ها را تحت تصرف کامل خود داشته باشد و در دراز مدت بتواند هرگونه معامله با آن انجام دهد؛ لذا در لابلای آن هدف اصلی، بدش نمی‌آید که کل حکومت الجولانی را وابسته به خود ساخته و نفوذ کامل اش را در این سرزمین تقویت بخشد.

اما از سوی دیگر رژیم اسرائیل که به گفته‌ی خودش نمیتواند حضور اسلام‌گرایان افراطی را در همجواری اش تحمل کند، بهانه به دست آورده و هرازگاهی زیرساخت‌های حیاتی سوریه را بمباران کرده و قلمرو این سرزمین را به اشغال در می آورد، اخیرا ساکنان ولایت درعا به دلیل حلقه به گوش بودن رژیم الجولانی که هیچگونه واکنشی به حملات اسرائیل و اشغال خاک سوریه نشان نداده است سلاح به دست گرفته و عملا با نیروهای رژیم اسرائیل وارد جنگ شده اند؛ لذا چنین به نظر میرسد که سقوط رژیم الجولانی در کوتاه مدت قابل پیش‌بینی است، زیرا این رژیم نه تنها که مدافع خاک سوریه و منافع ملی آن نیست بلکه به عنوان ابزار بازی میان ترکیه و اسرائیل خاک سوریه را به این دو کشور تقدیم می‌کند؛ در صورتیکه حکومت‌ها پایه مردمی نداشته باشند و منافع ملی در آن نادیده گرفته شود سقوط بخش جدایی ناپذیر چنین حکومت است.

لینک کوتاه

https://sarie.news/a5633b

 

 

 

دکمه بازگشت به بالا