فاجعه‌ انسانی و تاریخی در غزه با نقش امریکا و اسرائیل

بحران گرسنگی در نوار غزه که با مشارکت مستقیم امریکا و رژیم اسرائیل ایجاد شده است، به یکی از فجیع‌ترین فجایع انسانی تاریخ معاصر تبدیل شده است.

به گزارش خبرگزاری سریع؛ شبکه خبری الجزیره در گزارشی جامع به تشدید بحران گرسنگی در غزه پرداخته است؛ منطقه‌ای که مردان، زنان و کودکان آن تحت فشار شدید این فاجعه زندگی می‌کنند.

این گزارش می‌گوید که در غزه اکنون چیزی جز گرسنگی و گرمای طاقت‌فرسا دیده نمی‌شود و با وجود هشدارهای مکرر سازمان‌های داخلی و بین‌المللی، به‌ویژه یونیسف، مبنی بر ورود بیش از نیم میلیون نفر به مرحله پنجم و بحرانی امنیت غذایی، وضعیت هر روز وخیم‌تر می‌شود.

بر اساس آمار، تاکنون بیش از ۹۰۰ نفر در غزه بر اثر گرسنگی جان خود را از دست داده‌اند و این آمار شامل هزاران نفری می‌شود که در تلاش برای یافتن غذا، به دلیل حملات وحشیانه اسرائیلی‌‌ها کشته شده‌اند.

هم‌اکنون بیش از ۷۱ هزار نفر در غزه در آستانه مرگ ناشی از گرسنگی قرار دارند و به دارو و غذای فوری نیازمندند. با وجود خطرات حملات مستقیم رژیم اسرائیل به صف‌های دریافت کمک‌های انسانی، مردم برای نجات جان خود همچنان به مراکز توزیع غذا مراجعه می‌کنند.

الجزیره تاکید می‌کند بسیاری از مردم غزه یا در اثر حملات موشکی کشته می‌شوند یا هنگام تلاش برای دریافت یک لقمه نان جان خود را از دست می‌دهند. برخی نیز در ازدحام فرار از حملات زیر دست و پا له می‌شوند.

یونیسف گزارش داده است که بیش از ۴۷۰ هزار نفر در غزه با گرسنگی شدید مواجه‌اند و در بحرانی‌ترین مرحله امنیت غذایی به سر می‌برند. ۷۱ کودک و ۱۷ هزار زن نیز به مداوای فوری سو تغذیه نیاز دارند.

این بحران، حاصل افزایش عملیات نظامی، محاصره کامل غزه و کمبود کمک‌های انسانی است که موجب وخامت بی‌سابقه شرایط تغذیه‌ای و سلامت در ماه‌های اخیر شده است.

همچنین شفاخانه‌های غزه به دلیل افزایش شدید بیماران سو تغذیه، مجروحان حملات و افراد مسن، در آستانه فروپاشی قرار دارند.

در گزارش دیگری، الجزیره به بحران کمبود کفن و ظرفیت سردخانه‌ها اشاره می‌کند. اگر طی ۵ روز آینده تجهیزات لازم تأمین نشود، سردخانه‌ها از کار خواهند افتاد. رژیم اسرائیل از فیبری ۲۰۲۳ اجازه ورود این تجهیزات را نداده است. یکی از کارکنان داوطلب سردخانه مجتمع پزشکی ناصر می‌گوید: «این سخت‌ترین شرایطی است که طی ۱۹ سال گذشته دیده‌ایم.» وی افزود: «ما روزانه بین ۳۵ تا ۱۰۰ پیکر شهید را پذیرش می‌کنیم و مجبوریم از پارچه‌های کهنه به جای کفن استفاده کنیم.»

وبگاه العربی الجدید نیز به فروپاشی کامل روند تأمین مواد غذایی و افزایش بی‌سابقه قیمت‌ها اشاره کرده است. برنامه جهانی غذا اعلام کرده که قیمت آرد در غزه از اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون ۳۰۰۰ برابر افزایش یافته است.

کارل اسکاو، مدیر برنامه جهانی غذا، این وضعیت را بدترین بحرانی توصیف می‌کند که تاکنون دیده است و تاکید دارد مردم غزه در حالی با گرسنگی مطلق دست و پنجه نرم می‌کنند که محموله‌های کمک انسانی درست در چند متری مرزها متوقف شده‌اند. محاصره شدید رژیم اسرائیل از مارچ ۲۰۲۴ تاکنون ادامه دارد و ورود غذا به غزه را به طور کامل مسدود کرده است.

سازمان پزشکان بدون مرز نیز هشدار داده است که سطح سو تغذیه در غزه بی‌سابقه است و مشکلات بهداشتی، به‌ویژه در زنان باردار، منجر به تولدهای زودرس شده است. بخش‌های مراقبت ویژه شفاخانه‌ها پر از بیماران هستند و ۴ تا ۵ کودک روی یک تخت بستری شده‌اند.

لینک کوتاه

https://sarie.news/b3758a
دکمه بازگشت به بالا