فروپاشی هیمنه رژیم اسرائیل بعد از حمله هفتم اکتوبر

نویسنده: محمد امان فلاح

حماس در عملیات هفتم اکتبر خود علیه شهرک‌ها و پایگاه‌های نظامی رژیم اسرائیل در اطراف غزه حادثه‌ای استراتژیک و بی‌سابقه طی ۷۵ سال گذشته را رقم زد که در نتیجه آن صدها اسرائیلی به اسارت درآمدند و بیش از ۱۲۰۰ تن از آنان کشته شدند. در پی این اقدام، رژیم اسرائیل نسل کشی گسترده‌ای را در غزه به راه انداخت که ۱۵ ماه به طول انجامید و در نتیجه آن بیشتر زیرساخت‌ها و مراکز آموزشی و بهداشتی و منازل مسکونی مردم در غزه با خاک یکسان شد و صدها هزار نفر شهید و مجروح و مفقود و دو میلیون نفر آواره شدند.

در پی این حمله سقوط نظریه‌های امنیتی اسرائیل مبتنی بر بازدارندگی و هشدار سریع و یکسره کردن نتایج جنگ با شکست مواجه شد و اردوی رژیم در این جنگ، بیش از هر زمان دیگر در انظار عموم خوار و ذلیل گردید.

این ایده که«فلسطین پناهگاه امن یهودیان» است نیز به چالش کشیده شد. امنیت در دیدگاه اسرائیل رکنی اساسی به شمار می‌رود و این رژیم، با ادعای ایجاد امنیت برای یهودیان دنیا به دنبال جذب یهودیان به سرزمین‌های اشغالی است اما ضربه‌ای که از یک گروه مقاومت دریافت کرد، خلأ پروژه اسرائیل را نشان داد و باعث شد «سرزمین موعود» جذابیت خود را برای اسرائیلی‌ها از دست بدهد و حتی ساکنان سرزمین‌های اشغالی نیز به فکر فرار از آن بیفتند. اسراییل پیش از این خود را به عنوان قلعه کشورهای غربی و پولیس منطقه وانمود می‌کرد؛ حمله هفتم اکتبر باعث شد که این پندار فرو ریزد و هیمنه‌ی رژیم در انظار غرب و کشورهای منطقه ازهم بپاشد.

پس از این حمله، پروژه‌های عادی‌سازی در جهان عرب و اسلام با شکست فجیعی مواجه شد و چهره وحشیانه رژیم اسرائیل باعث شد رژیم‌های حاکم گرایش خود به سمت عادی‌سازی روابط را متوقف کنند.

عملیات طوفان الاقصی موجودیت رژیم صهیونیستی در آینده را با تردید مواجه کرد، به همین علت بسیاری از صهیونیست‌ها از جمله یوآف گالانت وزیر جنگ سابق این رژیم، این جنگ را یک جنگ موجودیتی برای اسرائیل خواند. این عملیات اوضاع سیاسی احزاب داخلی در اسرائیل به ویژه حزب لیکود را با تزلزل مواجه کرد. دستاورد عظیم طوفان الاقصی الهام بخش امت عربی و اسلامی در امکان آزادسازی اراضی اشغالی شد و بسیاری از مردم به پوشالی بودن هیمنه رژیم اسرائیل پی بردند. این عملیات بار دیگر اولویت را در افکار عمومی فلسطینی و عربی و اسلامی به مسجد الاقصی و قدس بازگرداند.

عملیات طوفان الاقصی مبانی مشروعیت مقاومت مسلحانه در برابر اشغالگری را تقویت کرده و آن را به عنوان یک ابزار کارآمد در تحقق حقوق ملت فلسطین به ثبت رساند و بر شکست رویکردهای سازش طلبانه تاکید کرد. طوفان الاقصی نشان دهنده شکست پروژه صهیونیستی در تسلیم کردن فلسطینیان بود و ثابت کرد ۷۵ سال اشغالگری در فلسطین مانع از بروز انتفاضه و انقلاب مردمی نمی‌شود.

این عملیات موفقیت آمیز شکست مبانی ارزشی غرب را به تمام دنیا ثابت کرد. حمله وحشیانه رژیم اسرائیل به غزه، این رژیم را به حاکمیتی منفور و منزوی در تمام جهان تبدل کرد. طوفان الاقصی دایره حمایت از فلسطین و مقاومت آن در میان ملت‌های جهان به ویژه جوانان و دانشجویان و محافل غربی را تقویت کرد.

لینک کوتاه

https://sarie.news/a5091b

 

 

 

 

 

 

 

دکمه بازگشت به بالا