موج جدید انفجارها، نشان از دورنمای نا امن کشور

در کمتر از یکهفته، دو انفجار در افغانستان رخ داده است، اولین آن در قندهار به وقوع پیوست که قوماندانی امنیه قندهار آن را انفجار مهمات کهنه گفت و جریان رسانهیی وابسته به غرب هرکدام حمله پهپادی، حمله انتحاری و… خواندند که وثوقیت خبر در نبود منابع رسانهیی شفاف، سئوال بر انگیز است، با این حال هرچه بوده انفجار در قندهار حایز اهمیت است؛ زیرا این شهر محل سکونت رهبری طالبان است و از امنیت خوبی برخوردار است. انفجار در قندهار به معنی پوچ نشان دادن مسائل امنیتی در افغانستان است و این کار توانایی ویژه و منحصر به فرد میخواهد. صرفا قدرت استخباراتی از پس انجام چنین ماموریت ویژه بر میآید با توجه به اینکه هیچ منبع موثق از نحوه رویداد آن اطلاع لازم در اختیار ندارد؛ اما تحقق چنین وضعیت برای دورنمای امنیتی افغانستان کنونی تکان دهنده است.
چند روز پس از این انفجار و به روز دوشنبه هفته جاری انفجار دیگری در شهر مزار شریف رخ داد که بنا به گزارش رسانهها در این رویداد یک زن کشته و سه تن دیگر مجروح شدند، علاوه بر آن، طی هفته جاری در ولسوالی جاغوری افرادی که خود را وابسته به جبهه آزادی اعلان کرده اند، بر یک رینجر طالبان حمله کرده اند که به اثر حمله متقابل نیروهای طالبان یک تن از این افراد کشته و بقیه به اسارت رفته اند.
به نظر میرسد فقر و بیکاری، عدم رسمیت حکومت، عدم تشکیل حکومت مشروع ملی که از متن ملت برخواسته باشد، از مشکلات اساسی است که باعث نا رضایتی روز افزون مردم گردیده و استخبارات منطقه و گروههای مسلح به راحتی میتوانند از متن مردم فقیر و بیکار سربازگیری نمایند. تجارب کشورهای منازعهخیز ثابت کرده است که هرچه زمان بیشتر بگذرد اوضاع به نفع گروههای مسلح پیش میرود، زیرا در فرایند زمان این گروهها حامیان جدیدی جذب کرده و برای تجهیز و تسلیح بیشتر وسعت جغرافیا داده و کشور را نا امن میسازند.
بنا بر این ضرور است که مقدمات تشکیل حکومت مشروع و ملی چیده شود و گامهای اساسی در راستای توسعه و ثبات کشور برداشته شود، وضعیت بلاتکلیف کنونی نباید بهانهیی برای مسلحسازی افراد و اشخاص قرار گیرد و سر انجام کار بجایی برسد که اوضاع از کنترل خارج گردیده و کشور یکبار دیگر به کام اژدهای جنگ سقوط کند. چنانچه از وضعیت نا امنی روز افزون در حال حاضر پیداست، امنیت کشور مسیر درستی را نمیپیماید.
لینک کوتاه