هشدار سازمان ملل درباره زلزله احتمالی در کابل

بر اساس جدیدترین سند برنامه اضطراری سازمان ملل، کابل در معرض بالاترین خطر زلزله قرار دارد. ترکیب گسل‌های فعال، ساخت‌وسازهای ناایمن و تراکم جمعیت، پایتخت را به کانون بالقوه یک فاجعه تبدیل کرده است.

به گزارش خبرگزاری سریع؛ دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل (اوچا) امروز سه‎‌شنبه گزارشی در مورد خطر زلزله در کابل بازنشر کرده است. طبق این گزارش افغانستان به‌دلیل موقعیت پیچیده زمین‌شناسی خود یکی از مناطق زلزله‌خیز منطقه است. کابل، به‌عنوان پایتخت کشور، به‌دلیل قرار گرفتن در نزدیکی گسل چمن، بالاترین سطح خطر را دارد. افزایش بی‌رویه ساخت‌وساز شهری، بدون رعایت استندردهای ایمنی، این خطر را تشدید کرده است.

این گزارش تأکید می‌کند که در صورت وقوع زلزله‌ای به بزرگی ۷ یا ۸ ریشتر در کابل، میلیون‌ها نفر در معرض خطر مستقیم قرار خواهند گرفت. در یک دهه گذشته، بیش از ۶۰۰ هزار نفر در افغانستان از زلزله‌ها آسیب دیده‌اند؛ برخی زمین‌لرزه‌ها مانند زلزله ۶.۳ ریشتری سال ۲۰۲۲ در پکتیکا و خوست، بیش از ۱۰۰۰ کشته و ۱۵۰۰ مجروح برجای گذاشتند.

اوضاع در شهرهایی نظیر جلال‌آباد، هرات و بدخشان نیز نگران‌کننده است. به‌ویژه زلزله‌های سال ۲۰۲۳ در هرات که قبلاً در فهرست مناطق کم‌خطر قرار داشت، نشان داد که حتی گسل‌های ضعیفتر نیز می‌توانند فجایع بزرگی ایجاد کنند.

خانه‌های خشتی که بدون رعایت اصول ایمنی ساخته شده‌اند، مهم‌ترین عامل تلفات در زلزله‌ها هستند. همچنین، گروه‌های آسیب‌پذیر از جمله زنان و کودکان بیشترین قربانیان این حوادث بوده‌اند. زیرا اغلب در زمان وقوع زلزله در خانه و در معرض ریزش آوار قرار دارند.

در این گزارش، بر ضرورت اجرای اقدامات پیشگیرانه، آموزش عمومی، و بهبود زیرساخت‌ها در کابل و دیگر مناطق زلزله‌خیز تأکید شده است. سازمان ملل هشدار داده است که بی‌توجهی به این خطر می‌تواند فجایعی گسترده‌تر از گذشته را در پی داشته باشد.

لینک کوتاه

https://sarie.news/b3796a
دکمه بازگشت به بالا