پاپ لئو چهاردهم خواستار چارچوب اخلاقی برای توسعه هوش مصنوعی شد
پاپ لئو چهاردهم در پیامی خطاب به مدیران شرکتهای تکنالوژی در نشست واتیکان، بر ضرورت پایبندی به معیارهای اخلاقی در توسعه هوش مصنوعی تأکید کرد و هشدار داد که این فناوری نباید جایگزین کرامت انسانی شود.

به گزارش خبرگزاری سریع؛ به نقل از سیانان؛ در دومین روز از نشست سالانه واتیکان با حضور نمایندگان شرکتهای بزرگ تکنالوژی از جمله گوگل، آنتروپیک، آی بی ام، متا و پلونتیر، پاپ لئو چهاردهم در پیامی رسمی، خواستار تدوین چارچوبی اخلاقی برای توسعه هوش مصنوعی شد که نهتنها رفاه مادی، بلکه رشد فکری و معنوی انسان را نیز در نظر بگیرد.
او با تأکید بر اینکه «هیچ نسلی تا این اندازه به اطلاعات دسترسی نداشته»، هشدار داد که «دسترسی به داده، معادل خرد نیست» و از پیامدهای منفی احتمالی هوش مصنوعی بر رشد فکری و عصبی کودکان ابراز نگرانی کرد.
پاپ لئو همچنین خاطرنشان کرد که اگرچه هوش مصنوعی میتواند در راستای برابری اجتماعی بهکار گرفته شود، اما خطر سوءاستفاده از آن برای مقاصد خودخواهانه، ترویج درگیری یا حتی توسعه سلاحها و سامانههای نظارتی نیز وجود دارد.
این مواضع ادامه دیدگاههایی است که پیشتر پاپ فرانسیس مطرح کرده بود. از جمله دعوت به تدوین معاهده جهانی برای تنظیم استفاده از هوش مصنوعی و هشدار درباره «دیکتاتوری تکنالوژی». واتیکان همچنین در سال ۲۰۲۰ “فراخوان رم برای اخلاق هوش مصنوعی” را منتشر کرد که غولهای تکنالوژی چون مایکروسافت، آیبیام و کوالکام آن را امضا کردند.
پاپ در پایان پیام خود تأکید کرد که توسعهدهندگان باید «ویژگیهای منحصر بهفرد انسان» را محترم شمارند و کرامت ذاتی بشر را محور تصمیمگیریهای خود قرار دهند.