پزشکان بدون مرز: مهاجران افغان در پاکستان از خدمات صحی محروم مانده‌اند

در پی کارزار اخراج مهاجران از پاکستان، پزشکان بدون مرز اعلام کرد که آنها به دلیل ترس از بازداشت، از دسترسی به خدمات صحی محروم شده‌اند.

به گزارش خبرگزاری سریع؛ سازمان پزشکان بدون مرز روز سه‌شنبه اعلام کرد که دسترسی مهاجران افغان ساکن پاکستان به خدمات بهداشتی، به دلیل ترس مداوم از بازداشت، به‌شدت محدود شده است.

 این سازمان هشدار داد که استمرار این وضعیت، نه‌تنها سلامت جسمی، بلکه سلامت روانی مهاجران را نیز با تهدید جدی مواجه کرده است.

در گزارش تازه‌ای که این نهاد بین‌المللی منتشر کرده، آمده است که دولت پاکستان از ماه نوامبر ۲۰۲۳ کارزار گسترده‌ای را برای اخراج اجباری مهاجران افغان آغاز کرده است.

بر اساس این گزارش، اگرچه دولت پاکستان تعلیق موقت اخراج مهاجران دارای کارت اقامت را اعلام کرده که از اول جولای ۲۰۲۵ اجرایی شده است، اما این اقدام نتوانسته از سطح نگرانی‌ها در میان جامعه مهاجران افغان بکاهد.

پزشکان بدون مرز تأکید کرده است که ترس از بازداشت و اخراج، موجب شده بسیاری از مهاجران افغان به‌ویژه بیماران مبتلا به بیماری‌های مزمن، از مراجعه به مراکز درمانی خودداری کنند.

 این سازمان هشدار داده که پیامدهای این محدودیت‌ها، برای زنان افغان به‌مراتب شدیدتر است.

در بخشی از این گزارش آمده است: «زنان افغان که تنها در همراهی با یک محرم مرد اجازه حضور در اماکن عمومی را دارند، اکنون به دلیل حضور پررنگ نیروهای امنیتی و ایست‌های بازرسی، از دسترسی به خدمات بهداشتی بازمانده‌اند. در مواردی نیز مردان خانواده به دلیل ترس از بازداشت، قادر به همراهی با آنان نیستند.»

ژو ویبینگ، رئیس پزشکان بدون مرز، با ابراز نگرانی عمیق نسبت به وضعیت مهاجران افغان در پاکستان گفت: «بسیاری از مهاجران افغان سال‌ها و حتی دهه‌ها در پاکستان زندگی کرده‌اند. اما اکنون با ترس دائمی از اخراج روبه‌رو هستند و در این میان، خانه، معیشت و سلامت خود را از دست می‌دهند.»

در این گزارش همچنین آمده است که بسیاری از خانواده‌های افغان پس از اخراج، دچار مشکلات روانی و اجتماعی جدی شده‌اند؛ برخی از اعضای خانواده از یکدیگر جدا افتاده‌اند و برخی دیگر به کشوری بازگشته‌اند که فاقد خانه، حمایت اجتماعی و زیرساخت‌های خدمات بهداشتی است.

استفان مکی، یکی از مسئولان پزشکان بدون مرز، با اشاره به بحران نظام سلامت در افغانستان گفت: «افراد بازگشته به افغانستان نمی‌توانند به درمان مورد نیاز خود دسترسی پیدا کنند. بسیاری از آن‌ها مبتلا به بیماری‌های مزمنی هستند که به مراقبت و درمان مداوم نیاز دارند، اما سیستم بهداشت و درمان افغانستان به‌دلیل کمبود منابع و زیرساخت‌های ناکافی، قادر به پاسخ‌گویی به این نیازها نیست. با بازگشت هزاران مهاجر، فشار مضاعفی بر این سیستم وارد شده است.»

طبق آمار ارائه‌شده در این گزارش، تنها در شش‌ماهه نخست سال ۲۰۲۵ بیش از ۲۷۴ هزار مهاجر افغان از پاکستان اخراج شده‌اند و از نوامبر ۲۰۲۳ تاکنون، شمار کل افغان‌های اخراج‌شده از پاکستان از مرز یک میلیون نفر گذشته است.

لینک کوتاه

https://sarie.news/s1129a
دکمه بازگشت به بالا