کلمبیا میزبان اجلاس جهانی برای صلح در غزه
کلمبیا با میزبانی نشست اضطراری سی کشور، تلاش میکند راهحلی قانونی و بینالمللی برای توقف جنگ در غزه و پایان اشغال کرانه باختری پیدا کند.

به گزارش خبرگزاری سریع؛ کلمبیا هفته آینده میزبان نشست اضطراری بینالمللی با حضور نمایندگان ۳۰ کشور خواهد بود؛ اجلاسی با هدف یافتن راهکارهای حقوقی و بینالمللی برای توقف جنگ در غزه و پایان اشغال کرانه باختری. این نشست با مشارکت فعال آفریقای جنوبی و به ابتکار گروه لاهه برگزار میشود.
در بیانیه رسمی دولت کلمبیا، این نشست پاسخی به «نقض سیستماتیک و فزاینده حقوق بینالملل در سرزمینهای فلسطینی» عنوان شده و بر لزوم اتخاذ اقدامات قانونی برای مقابله با آنچه «جنایت نسلکشی» خوانده شده، تأکید شده است.
ریاست این نشست را فرانچسکا آلبانزه، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور سرزمینهای اشغالی، بر عهده خواهد داشت. آلبانزه که اخیراً بهدلیل مواضع صریح خود درباره بحران غزه از سوی ایالات متحده تحریم شده، در شبکه اجتماعی ایکس نوشت:
«در بوگوتا، در کنار کشورهایی ایستادهایم که فراتر از شعار، خواستار بازگرداندن نظم بینالمللی به چارچوب قانون و پایان دادن به کشتار در غزه هستند.»
این نشست نشانهای از افزایش نگرانی جهانی نسبت به بحران انسانی در غزه و ناتوانی نهادهای بینالمللی در توقف خشونتهاست.
بر اساس تازهترین گزارشهای سازمان ملل، بیش از ۳۸ هزار نفر در غزه کشته شدهاند که حدود ۷۰ فیصد آنها زنان و کودکان بودهاند. همزمان با افزایش آمار قربانیان، بسیاری از کشورها از جمله کلمبیا و آفریقای جنوبی، اقدامات اسرائیل را مصداق نسلکشی عامدانه دانسته و خواستار پیگرد قانونی در دیوان بینالمللی دادگستری شدهاند.
گوستاوو پترو، رئیسجمهور کلمبیا، با اشاره به بمباران شفاخانهها، مدارس و زیرساختهای حیاتی، تصریح کرد:
«حملات مکرر و هدفمند به غیرنظامیان، چهرهای آشکار از نسلکشی سیستماتیک را به نمایش میگذارد.»
تا کنون بیش از ۱۳۰ کشور عضو سازمان ملل از درخواست برای آتشبس فوری حمایت کردهاند. اما در غیاب اراده سیاسی در سطوح بالای بینالمللی، کشورهای امریکای لاتین، آفریقا و آسیا در حال ایجاد ائتلافی حقوقمحور برای متوقف ساختن روند فعلی و پیگیری مسئولیتهای بینالمللیاند.
نشست بوگوتا، نمادی از این تلاشها و شاید نقطه آغازی برای شکلگیری جبههای جهانی علیه بیعملی در برابر بحران انسانی غزه باشد.