از بمباران تا اعدام؛ چهره واقعی اشغال افغانستان در اعترافات نیروهای بریتانیایی

بیست سال اشغال و غارت افغانستان توسط امریکا و غرب، صفحهای جدیدی در تاریخ تجاوزات این کشورها گشود، تجاوزاتی که تاریخ افغانستان با آن رنگین شده است هربار ابعاد پیچیدهتری مییابد که صفحات آن جز لئامت، خونریزی، استعمار و استثمار چیزی دیگری به تاریخ نگاران بجا نگذاشته است. بریتانیا یکی از کشورهایی است که در دهههای قبل نیز بر افغانستان تجاوز کرده بود و در پی مقاومت و ایستادگی های مردم افغانستان با شکست سنگین مجبور به ترک افغانستان گردیدند.
این کشور پس از چندین دهه، یکبار دیگر به رهبری امریکا و در قالب نیروهای ناتو، افغانستان را اشغال کرد و به تلافی شکست قبلی اش قتل و فجایع زیادی را بر مردم افغانستان تحمیل کرد، به تازگی بخش فارسی بیبیسی، از قول سربازان بریتانوی گزارشی را نشر کرده که در آن اعتراف کرده اند در افغانستان مرتکب قتلهایی شده اند که قربانیان هیچ نقشی در جبهات جنگ و نظامیگری نداشتند. این افسران و عساکر گفته اند که نیروهای ویژۀ بریتانیا افراد غیرمسلح را «شبها در خواب کشته» و حتا کودکانی را که هنوز به سن جنگیدن نرسیده بودند، «اعدام» کردهاند.
در گزارش همچنان افزوده شدهاست، یکی از سربازان کهنه کار که با نیروهای ویژۀ اردوی بریتانیا (SAS) در افغانستان کار میکرد، به یاد میآورد که: « نیروهای ویژۀ بریتانیا به پسر جوانی دستبند زدند و به او شلیک کردند. او به وضوح یک کودک بود، حتی به سن جنگیدن هم نزدیک نبود.» کشتن بازداشتشدهگان در میان نیروهای ویژۀ بریتانیا به یک «امر عادی» تبدیل شده بود. این کهنه سرباز گفته است که نیروهای ویژه کشورش کسی را تلاشی میکردند، دستبند میزدند و سپس به او شلیک میکردند، پس از آن دستبند پلاستیکی را قطع میکردند و یک تفنگچه در کنار جسد میگذاشتند.
با توجه به اینکه ماهیت اشغال افغانستان توسط امریکا و ناتو مبتنی بر قتل و کشتار مردم افغانستان بود، طبیعی است که عساکر این کشورها به خصوص انگلیس در کشتن افغانها دست باز داشتند؛ زیرا انگلیس در قبال مردم افغانستان عقده تاریخی دارد و از هر بهانه و فرصتی برای سرکوب و کشتن مردم افغانستان استفاده میکند؛ چنانچه دو سال پیش نیز شاهزاده بریتانوی در یک مصاحبهای گفته بود وقتیکه از هواپیما بر سر مردم افغانستان بمباران میکردم، فکر میکردم در حال گیم زدن هستم، در پاسخ به این سئوال خبرنگار که که آیا از کشتن این افراد متاثر نمیشدی؟ میگفت که هیچگاه تحت تأثیر قرار نمیگرفتم قتل آنها برای من شبیه بازی گیم بود.
این اظهارات از خانواده سلطنتی بریتانیا میرساند که پالیسی و سیاست دولت انگلیس بر قتل مردم افغانستان اعم از مسلح و غیر مسلح استوار بوده است ورنه عضو خانواده سلطنتی با چنین صراحت نمیتوانست بر ارتکاب قتل و کشتار اش مباهات کرده و آن را به بازی گیم تشبیه کند. در افغانستان نه تنها نیروهای بریتانیا بلکه امربکاییها، استرالیاییها و اکثریت اعضای ناتو مرتکب جنایات جنگی بیشماری شدند که در صورت استقرار دولت ملی با مشروعیت داخلی و بین المللی افغانها خواهان غرامت جنگی خواهند شد.
اگر محاکم بریتانیا و محاکم بین المللی خواهان حقیقتیابی جنایتهای جنگی هستند خوب است که ماموریت تحقیقات به یک نهاد بیطرف بین المللی سپرده شود و آنها بیایند طی یک تحقیقات میدانی از ولایاتی همچون ارزگان، هلمند، قندهار و… که جنگ در آن شدت داشت حقیقتیابی نموده و نتایج را با محاکم و نهادهای بین المللی شریک سازند. طی بیست سال جنگ در افغانستان بسیاری از قریهجات در این ولایات کاملا تخریب شده اند، کشت و مزارع مردم از بین رفته است و هیچ اثری از بقایای زیست انسانی در آن باقی نمانده است، این اوضاع باید حقیقتیابی شده و با مردم جهان شریک ساخته شود.
یادداشت اختصاصی/ خبرگزاری سریع