اعتراف به ناکامی امریکا در «کمیسیون جنگ افغانستان»
جلسه کمیسیون جنگ افغانستان برای دومین بار در کانگرس امریکا برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری سریع؛ دومین جلسه کمیسیون جنگ افغانستان در مجلس سنای امریکا با شهادت جنرالها، دیپلماتهای پیشین امریکایی و مقامهای سابق کشور برگزار شد. این جلسه به برررسی سالهای اولیه جنگ ایالات متحده در افغانستان متمرکز بود.
«هنری هنک کرامپتون» رهبر این دوره برای تلاشهای ضدتروریسم در افغانستان طی سخنانی شهادت داد: در ۹۰ روز اول پس از حملات ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱، آژانس اطلاعات مرکزی، فرماندهی مرکزی ایالات متحده و فرماندهی عملیات ویژه ایالات متحده، همه در هماهنگی با متحدان افغان به پیروزی دست یافتند.
«جنرال دیوید بارنو» فرمانده سابق نیروهای امریکایی و ناتو در افغانستان، شروع جنگ در عراق را بر نتایج جنگ در افغانستان موثر دانست. به عقیده او این عامل باعث شد که منابع، مقرهای نظامی و توجه به سمت دیگری برود.
از نظر وی سه عامل موجب ناکامی امریکا در افغانستان شد: عدم دستیابی به وحدت، عدم تداوم رهبری و پایگاه خارجی دشمن.
«نانسی جو پاول» سفیر سابق ایالات متحده در پاکستان اظهار کرد: پس از ۱۱ سپتامبر، رهبران پاکستان به ایالات متحده بیاعتماد بودند و بر سر دو راهی حمایت از طالبان در کابل و تصمیم ایالات متحده برای از بین بردن القاعده قرار گرفتند.
«یونس قانونی» معاون پیشین ریاستجمهوری با حضور در این جلسه گفت که توافقهای بن سه مشکل اساسی داشته است: عدم حضور نمایندگان طالبان، نبود نهادهای نظارتی بر اجرای توافق و فقدان مکانیسمی برای جلوگیری از مداخلات همسایگان.
وی همچنین افزوده است: برخی بازیگران اصلی توافق بن، اهداف موازی را دنبال میکردند. امریکا هم بهدنبال ایجاد نظام سیاسی متناسب با منافع استراتژیک خود در افغانستان بود.
قانونی مدعی شده پافشاری تیم کرزی و زلمی خلیلزاد بر ساختار متمرکز، مانع شکلگیری دولت ملی، ملتسازی و توسعه در افغانستان شد و شکاف قومی را تشدید کرد.
«محمدعمر داوودزی»وزیر داخله پیشین نیز تصمیم برای ایجاد یک سیستم ریاستی، متمرکز کردن قدرت در دست یک نفر را برای افغانستان نامناسب توصیف کرده است.
«اندرو ناتسیوس» مدیر سابق آژانس توسعه بینالمللی ایالات متحده در شهادت خود خاطر نشان کرد: اهداف ایالات متحده در افغانستان هرگز با یکدیگر آشتی نکرد، زیرا آنها متقابلا منحصربهفرد و در تضاد با یکدیگر بودند.