بازگشت اتحادیه اروپا به سیاست‌های سخت‌گیرانه مهاجرتی

شش کشور اروپایی از جمله آلمان، در نشستی مشترک، بر سر تشدید قوانین پناهندگی و ازسرگیری اخراج پناه‌جویان به کشورهایی مانند افغانستان و سوریه توافق کردند.

به گزارش خبرگزاری سریع؛ در تحولی مهم در سیاست مهاجرتی اروپا، الکساندر دوبریندت، وزیر داخله آلمان، به‌همراه پنج وزیر اروپایی دیگر، روز جمعه بر سر تشدید مقررات پناهندگی در اتحادیه اروپا به توافق رسیدند.

این نشست در زوگ‌اشپیتسه آلمان و با حضور نمایندگانی از فرانسه، پولند، اتریش، جمهوری چک، دنمارک و مگنوس برونر، کمیسر امور داخلی اتحادیه اروپا برگزار شد.

بر اساس گزارش شبکه‌ فرانسه ۲۴، مهم‌ترین محورهای این توافق شامل بازگرداندن پناه‌جویان ردشده به کشورهای خارج از اتحادیه اروپا و تسهیل روند بررسی دوسیه‌ها در کشورهای ثالث است.

همچنین کشورهای عضو خواهان حذف موانع قانونی موجود برای انتقال پناه‌جویان به مراکز امن در خارج از مرزهای اتحادیه شده‌اند.

در بیانیه‌ی مشترک منتشرشده، بر لزوم ازسرگیری اخراج پناه‌جویان به کشورهایی چون افغانستان و سوریه به‌عنوان یک “رویه‌ استندرد” تأکید شده است. افزون بر آن، کشورهای امتناع‌کننده از همکاری در روند بازگشت پناه‌جویان، با محدودیت‌هایی در صدور ویزا روبه‌رو خواهند شد.

این بیانیه همچنین استفاده از اهرم‌های اقتصادی از جمله تجارت و کمک‌های توسعه‌ای را به‌عنوان ابزارهایی برای افزایش نرخ بازگشت پناه‌جویان و بهبود همکاری‌های مهاجرتی پیشنهاد کرده است. گسترش استفاده از پهپادها و اختصاص بودجه‌ بیشتر اتحادیه اروپا برای تقویت زیرساخت‌ها و نیروی انسانی در مرزها نیز از دیگر محورهای توافق محسوب می‌شود.

وزرای شرکت‌کننده همچنین بر لزوم مبارزه با شبکه‌های قاچاق انسان تأکید کردند. توماش سیمونیاک، وزیر داخله پولند، با اشاره به نیاز به کنترل مرزهای خارجی، اظهار داشت: «زمانی که مرزهای خارجی محافظت شوند، دیگر نیازی به کنترل مرزهای داخلی نخواهد بود.»

این توافق در حالی صورت می‌گیرد که دولت ائتلافی آلمان در تلاش است تا حمایت رأی‌دهندگانی را که به سمت حزب راست‌گرای افراطی «آلترناتیو برای آلمان» گرایش یافته‌اند، جلب کند. در این راستا، محدودیت‌هایی نظیر تعلیق برنامه‌های پیوستن اعضای خانواده پناه‌جویان و توقف روند اسکان مجدد اعمال شده است.

هم‌زمان با برگزاری این نشست، آلمان ۸۱ پناه‌جوی افغان را از خاک خود اخراج کرد. دوبریندت در این‌باره گفت: «ما همه نگران فشار ناشی از مهاجرت غیرقانونی هستیم؛ فشاری که به‌شدت به دو قطبی‌شدن جوامع اروپایی دامن می‌زند. هدف ما، مقابله با این شکاف اجتماعی است.»

این تغییر جهت در سیاست پناهندگی درست یک دهه پس از تصمیم تاریخی آنگلا مرکل، صدراعظم وقت آلمان، برای باز کردن مرزها به روی نزدیک به یک میلیون پناه‌جو صورت می‌گیرد؛ تصمیمی که سیاست مهاجرتی اروپا را برای همیشه دگرگون کرد.

لینک کوتاه

https://sarie.news/b3656a
دکمه بازگشت به بالا