تحلیلگران اسرائیلی: پیروزی در غزه محقق نشد
تحلیلگران نظامی و رسانهای رژیم اسرائیل با اذعان به بنبست نظامی در نوار غزه تأکید میکنند که ارتش این رژیم نتوانسته به اهداف خود دست یابد.

به گزارش خبرگزاری سریع؛ شبکه الجزیره با انتشار گزارشی از دیدگاههای تحلیلگران اسرائیلی نوشت: سفر اخیر بنیامین نتانیاهو نخستوزیر رژیم اسرائیل به امریکا و دیدار او با دونالد ترامپ نشان داد که واشینگتن، ادامه جنگ در غزه را بیهوده میداند و برای توقف آن به نتانیاهو فشار آورده است.
با این حال، به نظر میرسد نتانیاهو همچنان برای گرفتن امتیاز از حماس تلاش میکند و از پذیرش آتشبس خودداری میکند. در همین حال، تحلیلگران در سرزمینهای اشغالی تصریح میکنند که ارتش اسرائیل نتوانسته اهداف خود را در غزه محقق کند.
عاموس هارئیل، تحلیلگر نظامی روزنامه هاآرتص، با اشاره به موازنه شکننده میان تمایل به آتشبس و شرایط داخلی اسرائیل نوشت: سردرگمی سیاسی و نظامی باعث شده تصمیمگیری درباره پایان جنگ دشوار شود. وی همچنین به تردید کاخ سفید در حمایت کامل از خواستههای تلآویو و فشارهای داخلی برای آزادی اسرا اشاره کرده و آن را عامل تعلل نتانیاهو در مذاکرات دانست.
هارئیل خاطرنشان کرد که جنگ موجب تلفات انسانی گسترده در میان نظامیان اسرائیلی و بروز بحرانهای روانی شده و ارتش دچار فرسایش شده است. او تأکید کرد که برای رسیدن به اهداف جنگ، اسرائیل باید آماده چند سال نبرد باشد.
در گزارش روزنامه یدیعوت آحارونوت نیز آمده است که با وجود فاصله اندک میان پایگاه ناحال عوز تا حی التفاح، ارتش اسرائیل طی ۲۱ ماه گذشته نتوانسته بر شبکههای پیچیده تونلی در منطقه مسلط شود و همواره در آنجا غافلگیر شده است.
افسران میدانی نیز به محدودیت استفاده از ابزارهای حفاری و مواد منفجره در عملیات اشاره کردهاند و تأکید دارند که حماس همچنان تاکتیکهای پیشرفتهتری برای مقابله با نیروهای اسرائیلی به کار میگیرد.
الجزیره در پایان با استناد به گزارشهای ارتش اسرائیل نوشت که شناسایی تنها یک کیلومتر از تونلهای حماس ممکن است چند هفته زمان و عملیات پیچیده نیاز داشته باشد، در حالی که تهدید کمینهای حزبالله و احتمال اسارت نیروهای اسرائیلی نیز همزمان وجود دارد.
یوسی یهوشوع، تحلیلگر دیگر اسرائیلی، نیز در سخنانی گفته است که نابودی کامل حماس، در صورت امکان، مستلزم چند سال جنگ شدید در غزه خواهد بود و هر ادعایی غیر از این، ناشی از ناآگاهی از عمق بحران است.