درگیری نظامی تایلند و کمبودیا وارد سومین روز شد
درگیریهای مرزی میان تایلند و کمبودیا برای سومین روز پیاپی ادامه یافته است؛ این در حالی است که دو کشور یکدیگر را به آغاز درگیری متهم میکنند و تلاشهای دیپلماتیک برای برقراری آتشبس تاکنون بینتیجه بوده است.

به گزارش خبرگزاری سریع؛ به نقل از رویترز؛ درگیریهای مرزی میان تایلند و کمبودیا امروز وارد سومین روز شد و مناطق جدیدی را درگیر کرد. در جریان این تنشها که از اواخر ماه می و پس از کشتهشدن یک سرباز کمبودیایی آغاز شد، دستکم ۳۰ نفر جان باختهاند و بیش از ۱۳۰ هزار نفر آواره شدهاند.
نیروی دریایی تایلند اعلام کرد که بامداد شنبه در ولایت ساحلی «ترات» نیز درگیریهایی رخ داده که این منطقه بیش از ۱۰۰ کیلومتر با دیگر نقاط درگیری فاصله دارد و میتواند جبههای تازه در این بحران ایجاد کند.
مقامات دو کشور ضمن متهمکردن یکدیگر به آغاز حمله، خواستار توقف درگیری و آغاز مذاکرات شدهاند.
نماینده تایلند در نشست شورای امنیت سازمان ملل اعلام کرد که نظامیان این کشور در دو نوبت از اواسط جولای در خاک تایلند با مینهای تازه کار گذاشتهشده مواجه شدهاند. به گفته وی، این اقدامات منجر به حملات کمبودیا در روز پنجشنبه شده است. کمبودیا این اتهامات را به شدت رد کرده است.
از سوی دیگر، وزارت دفاع کمبودیا در بیانیهای گفت که حملات روز پنجشنبه تایلند «عامدانه، بدون تحریک قبلی و غیرقانونی» بوده و تایلند اکنون در حال بسیج نیروها و تجهیزات نظامی در مرز است.
در این بیانیه از جامعه جهانی خواسته شده که «تهاجم تایلند را به شدیدترین شکل ممکن محکوم کرده و از گسترش آن جلوگیری کنند.»
تایلند در پاسخ، رویکرد کمبودیا برای بینالمللیکردن بحران را «سیاسی» خوانده و تأکید کرده که خواهان حلوفصل دوجانبه اختلافات است.
اختلافات مرزی میان دو کشور سابقهای طولانی دارد. مهمترین محور این تنشها مالکیت معابد تاریخی «پره ویهار» و «تا موآن توم» است. در سال ۱۹۶۲، دیوان بینالمللی دادگستری معبد پره ویهار را به کمبودیا واگذار کرد، اما در سال ۲۰۰۸ با اقدام کمبودیا برای ثبت آن در فهرست میراث جهانی یونسکو، تنشها بار دیگر بالا گرفت.
کمبودیا در ماه جون اعلام کرد که از دیوان بینالمللی دادگستری خواسته درباره این اختلافات حکم دهد. اقدامی که تایلند آن را رد کرده و خواستار ادامه مذاکرات دوجانبه شده است.