رایزنیهای هستهای ایران و اروپا در استانبول
وزارت امور خارجه آلمان روز گذشته در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس با اشاره به دیدار هیئت ایرانی با نمایندگان سه کشور اروپایی در استانبول، از ارائه پیشنهادی مشروط از سوی طرف اروپایی در خصوص تمدید مهلت فعالسازی مکانیسم ماشه خبر داد.

به گزارش خبرگزاری سریع؛ وزارت امور خارجه آلمان روز گذشته در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس درباره دیدار هیئت ایرانی با نمایندگان سه کشور اروپایی در استانبول نگاشت : «مدیران سیاسی تروئیکای اروپایی به همراه نمایندگانی از اتحادیه اروپا، در استانبول با معاونان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران دیدار کردند تا درباره تحولات مرتبط با برنامه هستهای ایران به گفتوگو بپردازند.»
وزارت خارجه آلمان در ادامه با اشاره به آمادگی تروئیکای اروپایی برای فعالسازی سازوکار بازگشت خودکار تحریمها (اسنپبک)، اعلام کرد: «پیشنهاد تمدید مهلت اجرای این مکانیسم مشروط به پایبندی ایران به تعهدات قانونی و رعایت معیارهای مشخصی ارائه شده است. ما از ایران میخواهیم مسیر دیپلماسی را برگزیند.»
با این حال، در این پیام هیچ اشارهای به اقدامات تجاوزکارانه اخیر رژیم اسرائیل و ایالات متحده علیه تأسیسات هستهای ایران، و تأثیر آن بر روند دیپلماسی نشده است.
در پی این رایزنیها، کاظم غریبآبادی، معاون وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز در پیامی در شبکههای اجتماعی نوشت: «همراه با آقای تخت روانچی، گفتوگویی جدی، صریح و مفصل با مدیران سیاسی سه کشور اروپایی و نمایندگان اتحادیه اروپا داشتیم. آخرین تحولات در زمینه لغو تحریمها و موضوعات هستهای مورد بررسی قرار گرفت.»
وی افزود: «مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران، از جمله درباره مکانیسم موسوم به اسنپبک، بهروشنی تبیین شد و همچنین نسبت به رویکرد سه کشور اروپایی در قبال جنگ تجاوزکارانه اخیر علیه مردم ایران انتقاد جدی صورت گرفت. دو طرف با طرحهایی مشخص وارد گفتوگو شدند که ابعاد مختلف آن مورد بررسی قرار گرفت و توافق شد رایزنیها ادامه یابد.»
گفتنی است، پس از اعلام آتشبس جنگ ۱۲ روزهای که با مشارکت امریکا و رژیم اسرائیل علیه ایران شکل گرفت، مجلس شورای اسلامی در قالب مصوبه دوفوریتی، دولت را موظف به تعلیق همکاری با آژانس بینالمللی انرژی اتمی کرد.
پیش از این، عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، ضمن تأکید بر پایبندی جمهوری اسلامی به معاهده عدم اشاعه و توافقنامه پادمان، اعلام کرده بود که همکاری ایران با آژانس بهدلیل ملاحظات امنیتی، صرفاً تحت نظارت شورای عالی امنیت ملی ادامه خواهد یافت.