سه سال بیسرنوشتی مهاجران افغان در کمپها برای اسکان مجدد
تعدای از مهاجرین افغان که پس از خروج نیروهای امریکایی به کشورهای ثالث انتقال داده شدند هنوز در بی سرنوشتی بسر می برند.
به گزارش خبرگزاری سریع، روزنامه گاردین روز سهشنبه بر اساس اسناد متعلق به حکومت امریکا گزارش داد که صدها مهاجر افغان بیسرنوشت که هنوز در مراکز موقت در بیش از سی و شش کشور به سر می برند با مشکلاتی مانند آسیب سلامت روانی، کمبود امکانات، جدایی از خانواده و نگرانی از بازگشت اجباری به افغانستان مواجه هستند.
حامیان حقوق پناهجویان گفتهاند که پناهجویان افغان عمدتا در چهار کشور امارات متحده عربی، جرمنی، قطر و کوزوو نگهداری میشوند و اخیرا امریکا با فیلیپین نیز به توافق رسیده است تا شماری از پناهجویان افغان واجد انتقال به امریکا را تا زمان بررسی پرونده های شان، موقتا بپذیرد.
تا اپریل ۲۰۲۳، بیش از ۲۸۰۰ نفر در قطر، ۱۲۵۶ نفر در امارات متحده عربی، ۲۵۹ نفر در کوزوو و دهها نفر دیگر در کشورهای دیگر در بلاتکلیفی بسر میبرند. وزارت خارجه امریکا اعلام کرد که اکثر پناهجویان از امارات متحده منتقل شده و فقط حدود ۵۰ نفر دیگر منتظر رسیدگی به درخواستشان هستند.
سخنگوی وزارت امور خارجه امریکا می گوید که تلاشهای امریکا برای اسکان مجدد افغانهای واجد شرایط از سال ۲۰۲۱ جریان دارد و درخواستکنندگان با مجوز و هزینه امریکا در کشورهای ثالث زندگی میکنند.
در پی اعلام خروج امریکا از افغانستان در جولای ۲۰۲۰ بیش از ۱.۶ میلیون نفر از افغانستان خارج شده اند اما برطبق اظهارات وزارت خارجه امریکا در سال ۲۰۲۴ تنها ۳۳ هزار ویزای مهاجرت ویژه برای افغانها صادر شده است.
سازمان دیدهبان حقوق بشر در سال ۲۰۲۳ از وضعیت وخیم بیش از دو هزار و ۷۰۰ افغان در امارات خبر داد و گزارشهایی از اعتصاب غذا و تلاش برای خودکشی مهاجران در قطر و کوزوو نیز اعلام شد و مدافعان حقوق بشر پیشتر در مورد مراکز نگهداری افغانهای بلاتکلیف در این کشورها ابراز نگرانی کرده بودند.