عطاالله عمری: یگانه راه مبارزه با فقر و بیکاری در کشور، تقویت زراعت و مالداری است
خبرگزاری سریع: وزارت زراعت، مالداری و آبیاری روز چهارشنبه ۱۰ جوزا، طی مراسمی از روز ملی مزرعه تجلیل به عمل آورد.
عطاالله عمری، سرپرست وزارت زراعت، مالداری و آبیاری در سخنان خود در این مراسم، از عدم توجه به سکتور زراعت کشور انتقاد کرد و بر استفاده از تخمهای اصلاح شده توسط دهاقین کشور تاکید کرد.
عمری در بخشی از سخنان خود با اشاره به اینکه افغانستان یک کشور زراعتی است، گفت: “با وجود اینکه یک کشور زراعتی هستیم، ولی مواد اولیه ما از کشورهای همسایه وارد میشوند. تا زمانیکه مواد اولیه را از داخل تهیه کرده نتوانیم، فقر هم کاهش پیدا نمیکند.”
وی در ادامه با اشاره به استفاده از تخمهای اصلاح شده افزود: “ما مسئولیت داریم که دهاقین را آگاه ساخته و بفهمانیم که پیش از کشت، کدام نوع تخم اصلاح شده را زرع کنند تا یک میلیون افغانی عایدشان، تبدیل به ۱۰ میلیون افغانی شده و در جهت تقویت اقتصاد کشور و کاهش فقر مفید و مثمر واقع شوند.”
به عقیده عمری، یگانه راه مبارزه با فقر و بیکاری در کشور، تقویت زراعت و مالداری است، باید ابتدا خاک و آب بررسی شده، تخم تحقیقی و اصلاح شده را زرع و در قدم آخر آنرا ترویج کنیم.
او تاکید کرد که طریق کشت، پرورش و جمعآوری میوهها را هم باید به باغداران بیاموزانیم.
سرپرست وزارت زراعت، مالداری و آبیاری از دهاقین کشور خواست که برای استفاده از تخمهای اصلاح شده و معیاری به متخصصین این وزارت در تماس شوند تا در آخر سال حاصلات خوب بدست آورده و مواد مورد نیاز را تامین کنند.
محمد قاسم عبیدی، رئیس انستیتوت توافقی و تطبیقی وزارت زراعت، مالداری و آبیاری که از دیگر سخنرانان این مراسم بود، گفت: “کشت و پرورش گندم از جمله اولویتهای مردم افغانستان است و در حال حاضر ۴۶ نوع تخم گندم در کشور ما قابل کشت است.”
او گفت: “افغانستان سالانه بیش از ۶ میلیون متریک تن گندم نیاز دارد که در حال حاضر تنها بیش از ۵ میلیون متریک تن تولید و بیش از یک میلیون متریک تن گندم کمبود داریم.”
به گفته عبیدی، از ۳۶۰ نوع تخم گندم که در جهان استفاده میشود، ۴۶ نوع آن در کشور قابل حاصلدهی خوبی است.
این در حالی است که افغانستان یک کشور زراعتی است و به دلیل عدم توجه به این سکتور، افغانستان همچنان یک کشور مصرفی باقی مانده است.