واگذاری نمایندگی سیاسی در آلمان به حکومت سرپرست
برخی منابع آلمانی اعلام کردهاند که با ورود دیپلماتهای حکومت سرپرست و واگذاری مسئولیتهای نمایندگی سیاسی افغانستان به آنها، تحولی جدید در روابط غیررسمی میان دو طرف شکل گرفته است.

به گزارش خبرگزاری سریع؛ منابع مطلع گزارش دادهاند طی دو هفته گذشته، گروهی از دیپلماتهای حکومت سرپرست وارد آلمان شده و مسئولیتهای ابتدایی نمایندگی افغانستان در این کشور را برعهده گرفتهاند.
این اتفاق در حالی رخ میدهد که پیشتر الکساندر دوبرینت، وزیر کشور آلمان، اعلام کرده بود که دولت این کشور برای بازگرداندن مجرمان افغان میتواند با حکومت سرپرست مذاکره کند، حتی بدون بهرسمیت شناختن رسمی آنها.
دوبرینت تأکید کرد که پذیرش نمایندهای از حکومت سرپرست در برلین به منظور تسهیل روند بازگرداندن مجرمان، موضوعی قابل بحث است.
وی در گفتوگو با تلویزیون «ولت» گفت: «اگر حکومت سرپرست یا نمایندگان آنها فردی را به آلمان بفرستند، این امکان وجود دارد که بدون بهرسمیتشناسی دیپلماتیک، همکاری صورت گیرد. من مشکلی ندارم اگر برای حل مسائل، فردی به عنوان رابط در اینجا حضور داشته باشد.»
دوبرینت هدف اصلی را بازگرداندن مجرمان خطرناک افغان به کشورشان عنوان کرد و افزود که برای تحقق این هدف آماده گفتوگوی مستقیم با حکومت سرپرست است.
در مقابل، یوهان وادفول، وزیر خارجه آلمان، هرگونه تماس رسمی با حکومت سرپرست را رد کرده است، اما دوبرینت اختلاف نظر خود با وادفول را کماهمیت دانست و تأکید کرد: «گفتوگو به معنای بهرسمیتشناسی رسمی نیست و میتوان بدون آن به توافق رسید.»
از سوی دیگر، منابع معتبر رسانهای آلمان فاش کردهاند که حامد کرزی، رئیسجمهور پیشین افغانستان، به نمایندگی از حکومت سرپرست در نشستی محرمانه با مقامات پیشین امنیتی آلمان در برلین شرکت کرده است.
این دیدار در هتلی مجلل در برلین برگزار شد و در آن تبادل نظرهای عمیق و هدفمند درباره بازگرداندن مهاجران افغان، چارچوبهای همکاری راهبردی و نقش حکومت سرپرست صورت گرفت.
رئیس پیشین سرویس اطلاعات فدرال آلمان در این خصوص گفته است که اگرچه کرزی از سال ۲۰۱۴ دیگر در قدرت نیست، اما به عنوان میانجی با اختیارات لازم در گفتوگو با طرف آلمانی نقش محوری دارد.
تحولات اخیر نشان میدهد که روندی تازه در مناسبات دیپلماتیک میان حکومت سرپرست و آلمان در حال شکلگیری است که گرچه بهرسمیتشناسی رسمی حکومت سرپرست نمیانجامد، اما همکاریهای غیررسمی و راهبردی را در پی دارد.