اوچا: ۲۵ هزار خانواده از زلزلهزدگان هرات هنوز سرپناه مناسب ندارند
دفتر هماهنگکنندهی کمکهای بشردوستانهی سازمان ملل متحد (اوچا) اعلام کرده است که با گذشت بیش از یک سال، ۲۵ هزار خانواده از زلزلهزدگان هرات هنوز به سرپناه مناسب دست نیافتهاند.
به گزارش خبرگزاری سریع؛ این نهاد امروز (چهارشنبه، ۳۰ عقرب) در گزارشی بیان کرده که با نزدیک شدن سریع زمستان، وضعیت این خانوادهها به شدت نگرانکننده است.
اوچا افزود که با وجود تلاشهای سریع جامعهی بشردوستانه برای ارائهی کمکهای ضروری به زلزلهزدگان هرات، چالشها همچنان قابل توجه باقی مانده است. این نهاد همچنین خبر داد که صندوق بشردوستانهی افغانستان و صندوق مرکزی واکنش به موارد اضطراری سازمان ملل متحد، مجموعاً ۱۴.۷ میلیون دالر به زلزلهزدگان هرات کمک کردهاند.
بر اساس این کمکها، خدماتی چون غذا، سرپناه، و خدمات صحی و آموزشی به جوامع آسیبدیده ارائه شده و زندگی هزاران خانواده به ثبات نسبی رسیده است. با این حال، نیازهای اساسی همچنان به شدت احساس میشود. گزارش اوچا نشان میدهد که بسیاری از خانوادهها هنوز با پیامدهای زمینلرزه دست و پنجه نرم میکنند و با مشکلات روانی و مالی زیادی مواجه هستند.
ولایت هرات در غرب کشور در تاریخ ۱۵ میزان سال گذشته شاهد زمینلرزههای مکرر بود که جان ۱,۴۸۰ نفر را گرفت و ۳۸۲ روستا را ویران کرد. بر اثر این زمینلرزهها، ۲۷۵ هزار نفر در وضعیت اضطراری قرار گرفتند و نیازمند کمک هستند که برخی از آنها هنوز در شرایط نامناسبی به سر میبرند.
اوچا در گزارش اخیر خود اعلام کرده است که برنامه نیازهای بشردوستانه و پاسخگویی افغانستان تا اواسط ماه اکتبر تنها ۹۶۱.۷ میلیون دالر از بودجه درخواستی ۳.۰۶ میلیارد دالر خود را دریافت کرده و با کمبود شدید بودجه مواجه است. شکاف ۲.۰۹ میلیارد دالری بودجه شامل کسری فوری ۱.۰۹ میلیارد دالر در بخشهای مراقبتهای صحی، تغذیه، بهداشت و سرپناه میشود. این کمبود باعث شده است که ۳.۷ میلیون نفر از دسترسی به خدمات اولیه و ثانویه صحی محروم شوند، درحالیکه صدها هزار کودک و زن باردار از حمایتهای تغذیهای ضروری بیبهره ماندهاند. همچنین پناهگاههای اضطراری و منابع صحی کافی وجود ندارد که هزاران نفر متأثر از سیل و زمینلرزه را بدون راهحلهای پایدار در بخش مسکن قرار داده است.
اوچا همچنین اشاره کرده است که افغانستان یکی از آلودهترین کشورهای جهان به ماین و مواد انفجاری است. حدود ۳.۲ میلیون نفر در نزدیکی ماینها زندگی میکنند و تخمین زده میشود که هزار و ۲۰۹ کیلومتر زمین آلوده به ماین وجود دارد.این نهاد تأکید کرده است که ۸۶ درصد قربانیان ماین و مواد انفجاری کودکان هستند و خطرات انفجار آن ۲۷۱ منطقه را تحت تأثیر قرار میدهد. سازمان ملل متحد و مؤسسات بینالمللی عملیات پاکسازی ماین را انجام میدهند، اما با کمبود شدید بودجه مواجه هستند. اوچا خواستار اختصاص بودجه برای این بخش شده است تا آیندهای امنتر برای جوامع افغانستان تأمین شود.