راه اندازی مرکز آموزشی رایگان در جلریز، تبدیل شدن دره مرگ به دره علم و آگاهی
با وجود محرومیت و محدودیتهای آموزشی، مردم افغانستان در جای جای این جغرافیا تشنهی آموزش و آگاهی اند، دره جلریز که پیش از این به دره مرگ معروف بود، با وجود جوانان آگاه و علم دوست، اکنون به یکی از کانون های گرم آموزشی تبدیل شده و دختران و پسران از از این فعالیت علمی بهرهمند میگردند.
صفی الله غفوری مسئول مرکز آموزشی جلریز زیبا با ارسال پیام و عکس به بخش «صدای شهروند» خبرگزاری سریع میگوید که از سه سال بدینسو، با فرا رسیدن فصل زمستان، همه ساله در مرکز بازار ولسوالی جلریز ولایت میدان وردک، در یکی از مکتبهای دولتی، این مرکز آموزشی را فعال و به تدریس دانش آموزان ذکور و اناث میپردازند.
وی میگوید که این مرکز آموزشی در بخشهای ریاضی، انگلیسی، کمپیوتر و سواد آموزی فعال است، آقای غفوری افزود که سال اول حدود ۲۰۰ نفر شاگرد داشتیم اما اخیرا شاگردان این مجموعه آموزشی از مرز ۳۵۰ نفر افزایش یافته است.
مسئول این مرکز آموزشی میگوید که با اخذ اجازه نامه از مدیریت معارف ولسوالی جلریز دو مرکز آموزشی برای زنان فعال ساخته اند که که هرکدام به ترتیب ۵۰ الی ۷۰ نفر دانش آموزان اناثیه را آموزش میدهند. به گفتهی مدیر این مرکز آموزشی، کتابچه و قلم و قرطاسیه جات بصورت عموم رایگان توزیع گردیده و معاش معلمین نیز توسط افراد خییر که خارج از کشور مقیم اند پرداخت میگردد.
وی میگوید که علاوه بر این، تورنمنتهای ورزشی نیز توسط مدیریت این مجمع آموزشی در کابل برگزار میگردد.
گفتنی است که علاوه بر این فعالیت علمی در دره جلریز، مکتب «بیبی عایشه صدیقه» که قبلا در جنگها تخریب گردیده بود اکنون در حال بازسازی است و فعالیت های آموزشی در آن رو براه گردیده است.
قابل یاد آوری است که فرهنگ غنی مردم افغانستان متکی به کسب علم و دانش است و در تمام جغرافیای این سرزمین، مردم با الگوگیری از نیاکان شان همچون مولانای بلخی، ثنایی غزنوی، بهلول دانا و صدها حکیم و دانشمند دیگر، به فراگیری علم و دانش تشنه اندو هیچ مانعی نمیتواند این تشنگی را فروکش کند.