واکنش سازمان داکتران بدون مرز به ممنوعیت انستیتوتهای صحی دختران
سازمان داکتران بدون مرز به تازگی نسبت به ممنوعیت تحصیل زنان و دختران در انستیتوتهای طبی افغانستان واکنش نشان داده و این اقدام را «تهدیدی» برای آینده خدمات بهداشتی زنان توصیف کرده است.
به گزارش خبرگزاری سریع؛ به گفته این سازمان، با وجود کمبود کارمندان زن در بخش صحت و درمان، این ممنوعیت دسترسی به مراقبتهای صحی با کیفیت را محدودتر میکند و خطرات جدی برای آینده آن ایجاد مینماید.
میکائيل لی پیه، رئیس نمایندگی سازمان داکتران بدون مرز در افغانستان، تأکید کرد که هیچ سیستم مراقبت بهداشتی بدون داکتران زن تحصیلکرده نمیتواند وجود داشته باشد و با ادامه این ممنوعیت، آینده متخصصان زن در این حوزه به خطر میافتد.
وی همچنین ابراز نگرانی کرد که اگر دختران از تحصیل محروم شوند، چه کسانی در آینده قادر به ارائه خدمات بهداشتی به زنان خواهند بود.
این ممنوعیت با واکنشهای منفی بینالمللی نیز همراه بوده است. اعمال این ممنوعیت ها آخرین فرصتهای آموزشی برای دختران در رشتههای طبی را از بین میبرد. پس از ممنوعیت تحصیل دختران در دانشگاهها در دسامبر ۲۰۲۲، بسیاری از آنها به انستیتوتهای طبی روی آورده بودند که اکنون با این فرمان بسته شدهاند.
با توجه به بحران شدید کمبود داکتران زن در افغانستان، این تصمیم نه تنها تبعیض علیه زنان را افزایش میدهد بلکه چالشهای جدی برای نظام صحی و درمان کشور ایجاد خواهد کرد.
این اقدام نه تنها بر روی زندگی فردی زنان تأثیر منفی دارد بلکه بر روی کل نظام صحی کشور نیز اثرگذار خواهد بود.
با توجه به اینکه زنان معمولاً ترجیح میدهند برای دریافت خدمات صحی به داکتران زن مراجعه کنند، کمبود متخصصان زن میتواند منجر به افزایش مشکلات صحی و کاهش کیفیت خدمات درمانی شود.