پایان نشست اکو بدون حضور نماینده افغانستان
نشست وزیران خارجه سازمان همکاری اقتصادی منطقهای (اکو) با تاکید بر اهمیت افغانستان در توسعه اقتصادی منطقه، در مشهد به پایان رسید.
به گزارش خبرگزاری سریع؛ سراج الدین مهرالدین، وزیر خارجه تاجیکستان در سخنان خود با اشاره به عدم حضور نماینده افغانستان گفت: افغانستان با وجود نقش بسیار سازنده و کلیدی در توسعه اقتصادی اکو متاسفانه با تروریسم و قاچاق مواد مخدر دست به گریبان است اما پروژههای اقتصادی مشترک با این کشور، سرمایهگذاری بزرگی برای آینده خواهد بود.
اسد مجید خان، دبیرکل سازمان اکو، نیز با تاکید بر نقش مهم افغانستان در این سازمان، گفت امیدوار است که ظرفیتهای این کشور به نفع کل منطقه به کار گرفته شود.
رئیس اداره اکو و سازمانهای چندجانبه وزارت امور خارجه ایران گفت: «وضعیت فعلی افغانستان باعث عدم حضور هیئت این کشور نهتنها در اکو بلکه سایر سازوکارهای منطقهای شده است و ابراز امیدواری کرد که شرایط بازگشت افغانستان به مناسبات منطقهای فراهم شود.
در نشست مشهد، وزرای خارجه کشورهای عضو بر گسترش همکاریهای منطقهای در بخش های حملونقل، محیط زیست و گردشگری و حل بحران تغییرات اقلیمی تاکید کردند.
افغانستان از زمان پیوستن به اکو، همواره یکی از اعضای فعال این سازمان بوده است اما با قدرتگیری دوباره حکومت سرپرست و عدم مشروعیت آن از سوی جامعه بینالمللی، سبب حذف کشور از سازمانهای منطقهای و جهانی شده است.
سازمان همکاری اقتصادی (اکو) در سال ۱۹۸۵ توسط ایران، ترکیه و پاکستان تاسیس شد و در سال ۱۹۹۲ با پیوستن افغانستان، قزاقستان، قرقیزستان، آذربایجان، تاجیکستان، ترکمنستان و اوزبیکستان گسترش یافت و به یکی از مهمترین سازمانهای اقتصادی منطقهای تبدیل شد.
اجلاس بعدی اکو در سال ۲۰۲۵ در جمهوری آذربایجان برگزار خواهد شد.