پیشرفت ۸۱ درصدی فاز دوم کانال قوش تپه و تأثیرات آن بر زراعت کشور

مسئولان شرکت توسعه ملی افغانستان اعلام کردند که فاز دوم کانال قوش تپه به ۸۱ درصد پیشرفت فیزیکی دست یافته است.

به گزارش خبرگزاری سریع؛ نبی‌الله ارغندیوال، سخنگوی این شرکت، بیان کرد که هم‌اکنون کار بر روی چهار پل این کانال در حال انجام است و این پروژه هزاران فرصت شغلی را ایجاد کرده است. وی افزود که با استفاده از ماشین‌آلات پیشرفته و تیم‌های کاری مجرب، روند ساخت به سرعت در حال پیشرفت است و خاکریزهای کانال نیز ۶۷ درصد تکمیل شده است. تمامی فعالیت‌ها طبق استانداردهای جهانی انجام می‌شود.

اتاق زراعت افغانستان تأکید دارد که اتمام این پروژه تأثیر قابل توجهی بر افزایش تولیدات زراعتی کشور خواهد داشت. وسیم صافی، رئیس اتاق زراعت و دامداری افغانستان، اظهار داشت که پروژه‌هایی مانند کانال قوش تپه می‌تواند زراعت را صنعتی کرده، تولید را افزایش دهد و امنیت غذایی کشور را بهبود بخشد.

کارشناسان اقتصادی نیز بر این باورند که احداث این کانال می‌تواند به حل چالش‌های اقتصادی افغانستان کمک کند. این کانال قابلیت آبیاری حدود ۵۵۰ هزار هکتار زمین خشک را دارد و پتانسیل ایجاد زراعت در مقیاس بزرگ را فراهم می‌آورد.

این پروژه از اپریل ۲۰۲۲ آغاز شده و طول کل آن ۲۸۰ کیلومتر است. پس از اتمام، نزدیک به سه میلیون جریب زمین زراعتی آبیاری خواهد شد که می‌تواند نقش کلیدی در تحول زراعتی و اقتصاد کشور ایفا کند. کانال قوش تپه برای هدایت آب از کشورهای همسایه طراحی شده تا مانع بیابان‌زایی و افزایش گرسنگی جمعیت شود.

با این حال، تأثیرات تصمیم کابل بر روی ترکمنستان و ازبکستان نگرانی‌هایی را برای برخی کارشناسان به همراه داشته است. همچنین، کانال قوش تپه تأثیر جدی‌تری بر تاجیکستان خواهد داشت؛ زیرا کمبود آب در این کشور احتمال افزایش گرسنگی را تقویت کرده و به کاهش تولید برق منجر خواهد شد.

پیشرفت این پروژه عزم جدی دولت افغانستان برای بهبود وضعیت زراعتی و اقتصادی کشور است. با توجه به اینکه بخش بزرگی از جمعیت افغانستان به زراعت وابسته هستند، این پروژه باعث افزایش تولیدات زراعی و ایجاد اشتغال خواهد شد و می‌تواند زمینه‌ساز صادرات محصولات زراعتی نیز باشد.

لینک کوتاه

https://sarie.news/a3600b
دکمه بازگشت به بالا